TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се интезивираат активностите за доградба на конаците на манастирот Трескавец

Н.Македонија - 12.06.2019

Во полн ек се активностите за реконструкција на конаците на манастирот Трескавец, кои треба да бидат завршени за три месеци. Во ова денеска, како што информираат од општина Прилеп, се уверија г радоначалникот на општина та Илија Јованоски и заменик ...

Привршува реконструкцијата на конаците во манастирот Трескавец

Канал5 - 12.06.2019

По тригодишно интензивно градење и реконструирање на уништените од големиот пожар конаци на манастирот Tрескавец,тие најверојатно ќе бидат готови до септември за Голема Богородица. Но истите тешко дека ќе можат да се користат од туристи и верници ...

Обнова на манастирот „Трескавец“се приведува кон крај, но без изготвен проект за водовод и канализација?!

Алфа - 12.06.2019

До средината на септември треба да заврши тригодишната обнова на конаците од балканското светилиште „Трескавец“, кои до темел беа уништени при силниот пожар кој го зафати Манастирот во февруари 2013-та година.