TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стопанска комора нуди решение: Закупците да одлучат дали им треба комора

Вечер - 11.02.2019

Пазарџиите не се задоволни со едногодишното одложување на примената на Законот за трговија на зелените пазари туку бараат негово целосно укинување. Ако властите не им го одоброволат нивното ултимативно барање, се закануваат со генерален штрајк во ...

Бектеши: Преку преговори со пазарџиите ќе стигнеме до соодветен закон за пазари

Локално - 11.02.2019

Преку разговори со сите засегнати страни ќе се обидеме да најдеме соодветно решение за Законот за тргување на зелените пазари, порача денеска министерот за економија Крешник Бектеши. -Како министер за економија надлежен за Законот за тргување на ...

Пазарџиите бараат целосно укинување на законот за пазари

Нетпрес - 11.02.2019

Пазарџиите не се задоволни со едногодишното одложување на примената на Законот за трговија на зелените пазари, туку бараат негово целосно укинување. Ако властите не им го одоброволат нивното ултимативно барање, се закануваат со генерален штрајк во ...

Пазарџиите бараат целосно укинување на законот или ќе организираат генерален штрајк

Вечер - 11.02.2019

Пазарџиите не се задоволни со едногодишното одложување на примената на Законот за трговија на зелените пазари, туку бараат негово целосно укинување. Ако властите не им го одоброволат нивното ултимативно барање, се закануваат со генерален штрајк во ...

Власта и пазарџиите во клинч: Или целосно укинување на законот или генерален штрајк

Фактор - 11.02.2019

Нови протести кај пазарџиите на повидок. Или целосно ќе се укине законското решение, или оваа категорија граѓани ќе излезат на генерални штрајкови. Ова станува јасно од последните предупредувања од страна на пазарџиите кои и покрај тоа што ...

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк низ државата, не сакаат законско решение

Сител - 10.02.2019

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк. Иако примената на новиот Закон се одложи за една година, тие не отстапуваат од своето барање за негово целосно укинување и ја искажаа можноста да ја блокираат работата на зелените пазари низ целата држава.

Пазарџиите се подготвуваат за нови протести

Телма - 10.02.2019

Пазарџиите се подготвуваат за нови протести, дознава Телма. Вечерва и утре треба да се одржат состаноци меѓу поголем број закупци на тезги, по што не е исклучено да се организира и генерален протест на пазарџиите на ниво на цела држава.

Стопанска комора: Пазарџиите да кажат дали им треба комора

+инфо - 11.02.2019

Од Стопанската комора велат дека се потребни сериозни измени во Законот за трговија на зелени пазари што би подразбирало регулирање на тоа кој се може да продава на пазарите. Формирањето комора на тезгаџии да не се регулира со Законот за трговија на ...

Пазарџиите со најава за генерален штрајк

Нетпрес - 10.02.2019

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк, јавува Сител . Иако примената на новиот Закон се одложи за една година, тие не отстапуваат од своето барање за негово целосно укинување и ја искажаа можноста да ја блокираат работата на зелените пазари низ ...

Пазарџиите ќе стават клуч на зелените пазари, најавуваат генерален штрајк?

Скопје1 - 10.02.2019

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк, објави ТВ Сител. Иако примената на новиот Закон се одложи за една година, тие не отстапуваат од своето барање за негово целосно укинување и ја искажаа можноста да ја блокираат работата на зелените пазари низ ...

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк низ државата, не сакаат законско решение

Република - 10.02.2019

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк. Иако примената на новиот Закон се одложи за една година, тие не отстапуваат од своето барање за негово целосно укинување и ја искажаа можноста да ја блокираат работата на зелените пазари низ целата држава.

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк низ целата држава

Вечер - 11.02.2019

Иако се одложи примената на новиот Закон за една година пазарџиите не отстапуваат од своето барање за целосно укунување на законот. Тие најавуваат генерален штрајк и блокада на работата на зелените пазари низ целата држава.

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк

Скопје инфо - 11.02.2019

Пазарџиите најавуваат генерален штрајк. Иако примената на новиот Закон се одложи за една година, тие не отстапуваат од своето барање за негово целосно укинување и ја искажаа можноста да ја блокираат работата на зелените пазари низ целата држава.