TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови

Канал5 - 30.06.2020

Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови под контрола на матични лекари. При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц.

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, но и при влошување на состојбата мора болничко ...

Магазин - 30.06.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, вчера по посетата на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, истакна дека вирусот Ковид 19 може да се лекува дома, но само во случај на лесна форма на болеста, но по првото влошување на ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

Макфакс - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, но и при најмало влошување мора болничко ...

Press24 - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови

Сител - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите веднаш да се упатат на болничко ...

А1 On - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

Вечер - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: При влошување на состојбата пациентите да се упатат во болница

Н.Македонија - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови

Скопје1 - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, под контрола на матичен лекар

24 Вести - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле министерот за здравство Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

24Инфо - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: 50% од смртните случаи од Ковид 19 се поради задоцнето болничко лекување

Локално - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

ПОД КОНТРОЛА НА МАТИЧЕН ЛЕКАР: Заболените со лесна клиничка слика може да се лекуваат и во домашни услови

Фактор - 30.06.2020

Заразените со корона вирусот кои имат лесна клиничка слика може да се лекуваат во домашни услови, изјави министерот за здравство Венко филипче, при вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

Точка - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

MTM - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

Скопје инфо - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови

Нетпрес - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите веднаш да се упатат на болничко ...

Либертас - 30.06.2020

При вчерашната посета на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, на новинарско прашање околу домашното лекување, Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека и лесната форма на болеста може да се лекува во домашни ...

Филипче: Лесната форма на болеста може да се лекува дома, но при влошување пациентите да се упатат во болница

Centar - 30.06.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, истакна дека лесната форма на болеста може да се лекува во домашни услови, тоа секако треба да биде под контрола на матичен лекар, но при влошување на состојбата треба навреме и веднаш пациентите да се упатат ...