TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Завршува мерката „Гарантирана цена“, Бектеши ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики

360 степени - 27.02.2024

Редот во нелојалната конкуренција, Бектеши вели дека ќе се става со носењето на законот за нефер трговски практики, кој според него, ќе доведе и до намалување на цените на прехранбените производи Гарантираните цени на производите во маркетите од ...

Бектеши: Нема да се продолжува мерката за гарантирани цени

Алсат-М - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

ДА СЕ ОДМРЗНАТ ИЛИ ТРАЈНО ДА СЕ РЕГУЛИРААТ ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА? Бизнисмените против, експертите бараат да се заштити ...

+инфо - 26.02.2024

Завршувањето на мерката може да значи задоцнета инфлација и намалена желба за инвестиции кај компаниите, велат економисти и експерти. Дел од нив предлагаат да се воведат регулирани цени за животно значајните производи.

Кој гарантира дека од први цените на храната нема да отидат до плафон!?

Денар - 26.02.2024

До крајот на оваа недела се очекува пратениците да го донесат долго очекуваниот Закон за забрана на нефер трговски практики. Надлежните веќе истакнаа дека со неговото стапување во сила, ќе престане важноста на владината мерка во трговијата за ...

Кој гарантира дека од први цените на храната нема да отидат до плафон!?

Точка - 26.02.2024

До крајот на оваа недела се очекува пратениците да го донесат долго очекуваниот Закон за забрана на нефер трговски практики. Надлежните веќе истакнаа дека со неговото стапување во сила, ќе престане важноста на владината мерка во трговијата за ...

Бектеши: Нема да се продолжува мерката за гарантирани цени, ќе се чека законот за забрана на нефер трговски практики

ТВ21 - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

Нема да се продолжи мерката за гарантирани цени

Нова ТВ - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

Од 1. март нема да важи мерката за гарантирани цени

Локално - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најави ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на Законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

Бектеши: Од следниот месец нема гарантирани цени на производите

Р.С.Европа - 27.02.2024

Министерството за економија нема да ја продолжи мерката за гарантирани цени која завршува на крајот на месецов, туку, како што најавува ресорниот министер Крешник Бектеши, ќе го чека носењето на законот за забрана на нефер трговски практики со кој, ...

Од 1 март ќе нема гарантирани цени за храната

Канал5 - 27.02.2024

Законот за забрана на нефер трговски практики во синџирот на снабдување на земјоделски и прехранбени производи уште во декември 2023 година, на предлог на министерството за економија беше усвоен од Владата и доставен до Собранието.