TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србија и Косово ќе ги продолжат преговорите во Брисел

Алсат-М - 13.01.2018

Делегациите на Косово и на Србија се очекува да ги продолжат средбите во Брисел следниот вторник, на 16 јануари. Веста за тридневниот состанок ја соопшти Авни Арифи, назначен за шеф на преговорите со Србија од косовската влада.

Во вторник во Брисел продолжува дијалогот Белград-Приштина...

Н.Македонија - 13.01.2018

Во вторник во Брисел продолжува дијалогот Белград-Приштина По 13-месечна пауза и опструкции, техничките преговори меѓу Белград и Приштина ќе продолжат во вторник во Брисел. Според извори во српската владина Канцеларија за Косово и Метохија, ...

Косово назначи нов претставник во преговорите со Србија

Макфакс - 13.01.2018

Владата на Косово назначи нов преставник во преговорите со Србија. Наместо досегашниот преставник, Едита Тахири, Владата во Приштина за нов преставник во преговорите со Србија го назначи Авни Арифи, шеф на кабинетот на Косовскиот премиер, Рамуш ...

Авни Арифи шеф на преговарачкиот тим на Приштина...

Н.Македонија - 12.01.2018

Авни Арифи шеф на преговарачкиот тим на Приштина Авни Арифи е именувам за шеф на преговарачкиот тим на Приштина во дијалогот со Белград. Арифи е советник на косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој посочи дека Владата побарала да биде именуван шеф за ...

Србија и Косово ќе ги продолжат преговорите во Брисел

Макфакс - 13.01.2018

Делегациите на Косово и на Србија ќе ги продолжат средбите на 16 јануари во Брисел . Веста за тридневниот состанок ја соопшти Авни Арифи, назначен за шеф на преговорите со Србија од косовската влада.

Продолжува дијалогот Белград-Приштина по пауза од една година

Р.С.Европа - 13.01.2018

По 13-месечна пауза и опструкции, техничките преговори меѓу Белград и Приштина ќе продолжат во вторник во Брисел. Според извори во српската владина Канцеларија за Косово и Метохија, состанокот ќе трае три дена, а теми на разговорите ќе бидат ...

Косово назначи нов претставник во преговорите со Србија

Вечер - 13.01.2018

Владата на Косово назначи нов преставник во преговорите со Србија. Наместо досегашниот преставник, Едита Тахири, Владата во Приштина за нов преставник во преговорите со Србија го назначи Авни Арифи, шеф на кабинетот на Косовскиот премиер, Рамуш ...

Србија и Косово ќе ги продолжат преговорите во Брисел

Вечер - 13.01.2018

Делегациите на Косово и на Србија ќе ги продолжат средбите на 16 јануари во Брисел . Веста за тридневниот состанок ја соопшти Авни Арифи, назначен за шеф на преговорите со Србија од косовската влада.

Косово назначи нов претставник во преговорите со Србија

А1 On - 13.01.2018

Владата на Косово назначи нов преставник во преговорите со Србија. Наместо досегашниот преставник, Едита Тахири, Владата во Приштина за нов преставник во преговорите со Србија го назначи Авни Арифи, шеф на кабинетот на Косовскиот премиер, Рамуш ...

Србија и Косово ќе ги продолжат преговорите во Брисел

А1 On - 13.01.2018

Делегациите на Косово и на Србија ќе ги продолжат средбите на 16 јануари во Брисел. Веста за тридневниот состанок ја соопшти Авни Арифи, назначен за шеф на преговорите со Србија од косовската влада.

Косово назначи нов претставник во преговорите со Србија

Точка - 13.01.2018

Владата на Косово назначи нов преставник во преговорите со Србија. Наместо досегашниот преставник, Едита Тахири, Владата во Приштина за нов преставник во преговорите со Србија го назначи Авни Арифи, шеф на кабинетот на Косовскиот премиер, Рамуш ...