TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полицискиот синдикат со нови обвинувања – „фантом синдикати“ го кочат колективниот договор

ТВ21 - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата обвинуваа дека се кочи донесувањето на колективен договор за вработените во затворската полиција и администрација. Според нив ова се прави од фантом синдикати, без да каже за кого конкретно станува збор.

Независен синдикат на полицијата: Државата носи закони, а не ги почитува - ги бараме ветените плати и работнички права

24 Вести - 18.08.2019

Три месеца по носењето на новиот закон за извршување на санкции, затворската полиција и натаму на суд си го бара сработеното. Повисоките плати и до 7000 денари, кои требаше да ги добијат со новите законски измени, од независниот синдикат на ...

Затворската полиција бара колективни договори

Р.С.Европа - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од, како што велат, „фантом синдикатите“ без да посочат за кој синдикат се однесува тоа.

НСП бара да се донесе колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Локално - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ без да ...

НСП: Колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

24Инфо - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација, од страна на, како што велат, „фантом синдикатите”, без да ...

НСП бара да се донесе колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Слободен Печат - 18.08.2019

„Обврска на директорите е да направат нова систематизација и да исплаќаат според новите правилници за исплата од денот кога излезе Законот во Службен весник“. Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се ...

НСП бара да се исплати законски утврдената плата и да се донесе колективен договор

MakPress - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ без да ...

Независниот синдикат на полицијата бара колективен договор за вработените во затворите

А1 On - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ без да ...

НСП бара да се донесе колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Канал5 - 18.08.2019

НСП денеска обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор за вработување во затворската полиција и администрација. Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот ...

НСП бара колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Нетпрес - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата (НСП) денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ без ...

НСП бара колективен договор за вработените во затворите и плата според законот

+инфо - 18.08.2019

– Целата јавност знае кој е тој синдикат затоа што остана со мал број членови по одредени затвори кои сакаат да доминираат во одредени затворски институции и го кочат процесот на брзо донесување на европскиот колективен договор со што ќе се затвори ...

НСП бара да се донесе колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Либертас - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ без да ...

НСП бара да се донесе колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Опсервер - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ без да ...

НСП бара исплата на законска плата за затворската полиција за да престанат тужбите

Фокус - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ со, како што велат, ...

Исплатете ги законските плати за тужбите да престанат бара синдикатот на затворската полиција

ММС - 18.08.2019

Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од страна на, како што велат, „фантом синдикатите“ со, како што велат, ...