TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оваа земја не е членка на ЕУ, а е новиот шампион на земјоделството во Европа

Градина - 14.01.2020

Европа има нов шампион во развој во земјоделството. И тоа не е дел од Европската унија (ЕУ), но од друга страна, голем дел од неговото производство е токму за пазарите на земјите-членки. Минатата сезона, Украина го зголеми извозот на жито за 34% на ...

Светски пазари: Цената на пченицата расте, а на пченката се намалува

Градина - 13.01.2020

Големите житни култури продолжуваат брзо да ги менуваат своите цени на глобалните берзи. Во почетокот на јануари во САД пченицата се искачува од 3 до 256 $ / тон, но пченката се спушта од 2 до 175 долари / тон.

Светски пазари: Цената на пченицата порасна, а на пченката се намали

Бизнис Вести - 13.01.2020

Големите житни култури продолжуваат брзо да ги менуваат своите цени на глобалните берзи. Во почетокот на јануари во САД пченицата се искачува од 3 до 256 $ / тон, но пченката се спушта од 2 до 175 долари / тон.

Оваа земја не е членка на ЕУ, а е новиот шампион на земјоделството во Европа

Бизнис Вести - 14.01.2020

Европа има нов шампион во развој во земјоделството. И тоа не е дел од Европската унија (ЕУ), но од друга страна, голем дел од неговото производство е токму за пазарите на земјите-членки. Минатата сезона, Украина го зголеми извозот на жито за 34% на ...

Земјоделството во Украина доживува вистински бум, зголемен извоз на жито за 34 %

Вечер - 14.01.2020

Европа има нов шампион во развој во земјоделството. И тоа не е дел од Европската унија (ЕУ), но од друга страна, голем дел од неговото производство е токму за пазарите на земјите-членки. Минатата сезона, Украина го зголеми извозот на жито за 34% на ...