TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнисмен од САД преку видео конференција пред Божиќ отпушти 900 луѓе (ВИДЕО)

Канал5 - 07.12.2021

Американскиот бизнисмен Вишал Гарг, кој стои зад компанијата по име Better.com, отпуштил 900 свои вработени без никакво предупредување или претходна најава. Тој ги собрал сите на видео повик на Зум само неколку недели пред Божиќ и ги известил дека ...

Повикал 900 работници на Зум да им го соопшти ова: Немате среќа – отпуштени се

Вечер Прес - 06.12.2021

Ако сте на овој повик за Зум, немате среќа бидејќи сте дел од група која е отпуштена. Со овие зборови, извршниот директор на американската хипотекарна компанија Better.com, Вишал Гарг, отпуштил дури 900 вработени на кои претходно преку платформата ...

Шеф од пеколот! Извршен директор отпуштил 900 вработени преку "Zoom": Доколку сте на овој повик, дел сте од несреќната ...

Точка - 06.12.2021

Извршниот директор на "Better.com", Вишал Гарг, преку "Zoom" повик известил 900 вработени дека добиле отказ непосредно пред божиќните празници. Гарг објаснил дека хипотакарната компанија отпушта околу 9 % од своите работни сили.