TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бела ноќ: Се гледаме низ Скопје

+инфо - 25.09.2020

Ретроспективна изложба на академскиот сликар Димитар Младеновски, театарски претстави, концерти,...уште изложби,.. Скопјани, ве чека долга ноќ, поинаква од сите досега - според протоколите во услови на Ковид 19.

Изложба на илустрации на големиот ликовен уметник Димитар Кондовски во „Мала станица“

Опсервер - 24.09.2020

Во рамките на второто издание на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“, ќе биде отворена изложба на илустрации на големиот ликовен уметник Димитар Кондовски, еден од доајените на македонското сликарство.

Изложба на илустрации на Димитар Кондовски

Н.Македонија - 24.09.2020

Изложба на илустрации на Димитар Кондовски, еден од доајените на македонското сликарство, ќе биде отворена на 14 октомври во „Мала станица“, при Националната галерија на Македонија, на првиот ден од одржувањето на второто издание на меѓународниот ...