TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лични податоци на 500 милиони корисници на LinkedIn завршија на dark web

Кајгана - 10.04.2021

LinkedIn, платформа која служи за барање работа, призна дека се украдени лични податоци од профили на повеќе од 500 милиони корисници. Кражбата ја откри веб-сајтот CyberNews во чиј извештај пишува дека се украдени лични податоци на корисници, како ...

По Фејсбук, кражба на 500 милиони корисници на „Linkedin“?!

Локално - 10.04.2021

По Фејсбук, безбедносните експерти открија друга потенцијална „бомба“ – 500 милиони сметки на LinkedIn се понудени од еден хакер на продажба, пренесува CyberNews. Наводниот примерок на поголем пакет од над два милиони Интернет профили содржи ...

За една недела објавени 1 милијарда податоци од корисници

IT.mk - 09.04.2021

Едвај малку подзаборавивме на податоците од 533 милиони корисници на Facebook кои се бесплатно достапни на хакерски форум, уште еден ист таков „инцидент“ не потсети на „безбедноста“ на нашите податоци.

Податоци за милиони корисници, најголем дел од Линкдин, објавени за продажба на хакерски форум

Мета - 09.04.2021

Речиси една недела од протекувањето на податоците за 533 милиони корисници на Фејсбук, нов огромен број на записи се шират помеѓу хакерите низ интернет просторот, од кои најголем дел се преземени од социјалната мрежа Линкдин.

500 милиони хакирани корисници на LinkedIn, личните податоци објавени на хакерски форум

Телефони.мк - 09.04.2021

Откако беа објавени лични податоци на 530 милиони корисници на Facebook , сега на удар се корисниците на социјалната мрежа LinkedIn. Станува збор за лични податоци на 500 милиони корисници, кои протекле на хакерски форум.

Фејсбук нема да ви открие дали сте еден од 533. милиони корисници чии податоци испливаа

Локално - 09.04.2021

Најголемата социјална мрежа во светот одговори на веста дека податоците за 553 милиони сметки се јавно објавени на Интернет, но веројатно не баш како што се надеваа многу корисници. Очигледно има многу информации во овие податоци што можеби не ...