TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре е последен ден за поднесување годишна даночна пријава

Макфакс - 14.03.2018

Утре (15 март) е последен ден за поднесување на годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите што граѓаните ги оствариле во 2017 година, информираат од Управата за јавни приходи (УЈП).

Утре истекува рокот за поднесува ГДП до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади

Сител - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Во Куманово доставени 17.512 ГДП, се очекуваат уште 4.500

Сител - 13.03.2018

Во даночното одделение Куманово на Управата за јавни приходи доставени се 17.512 годишни даночни пријави, соопштија денеска од Регионалната дирекција УЈП - Штип. - Динамиката на поднесени годишни даночни пријави во УЈП даночно одделение Куманово е ...

УЈП со важно потсетување: Побрзајте, имате уште два дена

Press24 - 13.03.2018

До крајниот рок за поднесување годишни даночни пријави, кој истекува во четврток (15 март), се очекува околу 170.000 граѓани да ги пријават своите приходи во Управата за јавни приходи (УЈП), со поднесување годишна даночна пријава.

Утре е последен ден за поднесување на Годишна даночна пријава

Вечер - 14.03.2018

Утре (15-ти март) е последен ден за поднесување на Годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година, информираат од Управата за јавни приходи (УЈП).

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава, се очекуваат уште 100 илјади

А1 On - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Уште три дена до крајниот рок за поднесување на годишна даночна пријава во УЈП

24 Вести - 12.03.2018

Течат последните рокови за поднесување годишни даночни пријави. Во трка со времето, шалтерите на Упрвата за јавни приходи се полни. Ретко кој обврската ја завршил по електронски пат. Најголем број од граѓаните тоа го прават лично на шалтер и во ...

Големите компании плаќаат помалку даноци од пред 10 години

Стандард - 13.03.2018

Големите меѓународни компании плаќаат значително помалку даноци отколку пред финансиската криза во 2008 година, според Financial Times. Оттаму велат дека напорите на владата за намалување на дефицитите во текот на една деценија и реформата на ...

Третина од граѓаните сеуште не пријавиле данок во УЈП

Орбис - 12.03.2018

Во четврток истекува рокот за поднесување годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход за приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017-та година. Има уште четири дена до крајниот рок за приојавување данок, а уште ...

Ујп со последно потсетување до граѓаните

Скопје24 - 13.03.2018

Во четврток (15.03) истекува рокот за поднесување на годишната даночна пријава. За сите граѓани кои нема да ги достават даночните пријави заклучно со четврток следува казна од 500 до 1000 ...

Уште два дена за поднесување на годишна даночна пријава во УЈП

Скопје инфо - 13.03.2018

До крајниот рок за поднесување годишни даночни пријави, кој истекува во четврток (16 март), се очекува околу 170.000 граѓани да ги пријават своите приходи во Управата за јавни приходи (УЈП), со поднесување годишна даночна пријава.

Важна вест од УЈП: Ова мора да го направите до утре

Sky - 14.03.2018

Утре (15-ти март) е последен ден за поднесување на Годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година, информираат од Управата за јавни приходи (УЈП).

Утре истекува рокот за поднесување пријава за персонален данок

+инфо - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Уште два дена до крајниот рок за поднесување на годишна даночна пријава

Тера - 13.03.2018

Според последните статистики на Управата за јавни приходи, вкупниот број на граѓани кои поднеле пријави е повеќе од 260 илјади. Скоро уште толку, се очекува тоа допрва да го направат. Граѓаните односно сите даночните обврзници ќе мора лично да ...

Управата за јавни приходи со последно потсетување за граѓаните

Шеталиште - 13.03.2018

Во четврток (15.03) истекува рокот за поднесување на годишната даночна пријава. За сите граѓани кои нема да ги достават даночните пријави заклучно со четврток следува казна од 500 до 1000 евра.

УЈП со последно потсетување до граѓаните

Орбис - 13.03.2018

Во текот на следната седмица се очекува околу 170.000 граѓани да ги пријават своите приходи во УЈП. Имено, заклучно со 08.03.2018 година, поднесени се 235.258 пријави, од кои најмногу во Скопје и тоа 86.643.

Наближува крајниот рок за поднесување на Годишна даночна пријава

Фактор - 13.03.2018

Последен ден за поднесување на даночни пријави е 15 март, четврток. Од Управата за јавни приходи информираат дека, заклучно со вчерашниот ден се поднесени 235.258 пријави, од кои најмногу во Скопје, 86.643.

УЈП: Утре е последен ден за поднесување на Годишната даночна пријава за персоналниот данок на доход

Академик - 14.03.2018

Утре, 15 март, е последен ден за поднесување на Годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход (образец ПДД-ГДП) и за пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година.

Утре истекува рокот за поднесување на годишна даночна пријава во УЈП

Мета - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Според УЈП, до сега се поднесени вкупно 334.360 пријави, а ...

УЈП потсетува: В четврок истекува рокот за поднесување на годишната даночна пријава

Република - 13.03.2018

Во четврток (15.03) истекува рокот за поднесување на годишната даночна пријава. За сите граѓани кои нема да ги достават даночните пријави заклучно со четврток следува казна од 500 до 1000 евра.

Уште 170.000 граѓани треба да пријават приходи во УЈП

Независен - 13.03.2018

Се очекува уште 170.000 граѓани да ги пријават своите приходи во Управата за јавни приходи до 16 март, кога е крајниот рок за поднесување на годишни даночни пријави. Од УЈП информираат, дека заклучно со вчерашниот ден се поднесени 235.258 пријави, ...

Дел од Македонците во последен момент чекаа за УЈП: Утре истекува рокот

Press24 - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесување годишни даночни пријави

+инфо - 14.03.2018

За сите граѓани кои нема да ги достават даночните пријави заклучно со четврток следува казна од 500 до 1000 евра. Рокот за поднесување на годишната даночна пријава истекува утре (15.03). За сите граѓани кои нема да ги достават даночните пријави ...

Утре истекува рокот за поднесување даночна пријава до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади

Локално - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесување на годишна даночна пријава

Независен - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесува ГДП до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади

24 Вести - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесување ГДП до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади...

Н.Македонија - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување ГДП до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата ...

Утре истекува рокот за поднесува ГДП до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади

Стандард - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесување на годишна даночна пријава до УЈП

Курир - 14.03.2018

Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени вкупно 334.360 пријави. Во текот на денешниот и утрешниот ден во УЈП очекуваат да бидат поднесени уште околу 100 илјади ГДП. Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за ...

Утре е последен ден за поднесување на Годишна даночна пријава

Шеталиште - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесува ГДП до УЈП, се очекуваат уште 100 илјади

Канал5 - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре истекува рокот за поднесување на годишна даночна пријава до УЈП

Скопје инфо - 14.03.2018

Утре истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година. Последните податоци на УЈП покажуваат дека досега се поднесени ...

Утре последен ден за поднесување на даночна пријава во УЈП, се очекува уште 100 илјади пријави

МКД - 14.03.2018

Утре, 15 март, е последен ден за поднесување на Годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2017 година.

Утре е последен ден за поднесување годишна даночна пријава

Точка - 14.03.2018

Утре (15 март) е последен ден за поднесување на годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите што граѓаните ги оствариле во 2017 година, информираат од Управата за јавни приходи (УЈП).

Утре е последен ден за поднесување годишна даночна пријава

Денар - 14.03.2018

Утре (15 март) е последен ден за поднесување на годишната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите што граѓаните ги оствариле во 2017 година, информираат од Управата за јавни приходи (УЈП).