TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна проект за собирање на отпадните води

Н.Македонија - 14.06.2018

„Подобрување на инфраструктурата за собирање на отпадните води во градот Скопје“ е насловен проектот ИПА 2, чија реализација веќе почна. Градежните зафати почнаа од скопската населба Ново Лисиче во општината Аеродром.

Почна изградбата на колекторите за собирање на урбани отпадни води во Скопје

Порта 3 - 13.06.2018

Почнаа градежните работи на ИПА 2 проектот „Подобрување на инфраструктурата за собирање на отпадните води во градот Скопје“. Проектниот договор предвидува изградба на колектор на десниот брег на реката Вардар во должина од 3,4 километри и тоа од ...

За една и пол година Вардар ќе добие колектори за отпадни води

Сакам да кажам - 13.06.2018

До февруари 2020 година Скопје ќе добие колектори за третман на отпадните води во реката Вардар. Министерството за животна средина со средства од Европската унија денеска стартуваше со градежни работи за изградба на колекторскиот систем, кој ќе ги ...

Почна изградба на колекторски систем за прочистување на отпадните води кај Ново Лисиче

Канал5 - 13.06.2018

Почна изградба на колекторски систем за отпадни води од двете страни на Вардар во Ново Лисиче. Очекувањата се со овој проект да се добие поздрава животна ...

Изградба на инфраструктура за собирање отпадни води во Скопје

Сител - 13.06.2018

Во населбата Ново Лисиче во општина Аеродром денеска ќе почнат градежни работи за ИПА 2 проектот „Подобрување на инфраструктурата за собирање на отпадните води во градот Скопје“. Инвестицијата е финансирана со средства на Европската Унија во износ ...

Ќе се градат три колектори од двете страни на Вардар

Вечер - 13.06.2018

Изградбата на овој колекторски систем е предуслов за изградба на главната пречистителна станица за отпадни води за градот Скопје, чија градба ќе започне во 2020 година, рече министерот Садула Дураки.

Започнува со изведба ИПА 2 проектот – Подобрување на инфраструктурата за собирање на отпадните води во градот Скопје

Бизнис Вести - 14.06.2018

Со изградбата на колекторите на левиот и десниот брег на реката Вардар, Градот Скопје успешно ќе ги собира урбаните отпадни води со што санитарно-хигиенските услови во централното градско подрачје ќе бидат значително подобрени.

Ќе се подобрува инфраструктурата за собирање на отпадните води во Скопје

Мета - 13.06.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов заедно со министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки, евроамбасадорот Самуел Жбогар и францускиот амбасадор Кристијан Тимоние, денеска присуствувааа на почетокот на проектот за ...

Ќе се подобрува инфраструктурата за собирање на отпадните води во градот Скопје

iPortal - 14.06.2018

Со изградбата на колекторите на левиот и десниот брег на реката Вардар, Градот Скопје успешно ќе ги собира урбаните отпадни води со што санитарно-хигиенските услови во централното градско подрачје ќе бидат значително подобрени.

Шилегов: Ќе го подобриме квалитетот на водата во Вардар

А1 On - 13.06.2018

Градоначалникот Шилегов заедно со министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки, евроамбасадорот Самуел Жбогар и францускиот амбасадор Кристијан Тимоние, денеска присуствуваше на почетокот на проектот за подобрување на ...

Шилегов оптимист дека водата во Вардар ќе стане сина

Скопје инфо - 14.06.2018

Градоначалникот Шилегов заедно со министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки, евроамбасадорот Самуел Жбогар и францускиот амбасадор Кристијан Тимоние, присуствуваше на почетокот на проектот за подобрување на инфраструктурата ...