TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Лолита“ на Адријан Лин со Џереми Ајронс и Доминик Свејн вечерва во Кинотека

Република - 02.04.2024

За човечката психа говори филмот – ЛОЛИТА. Но не култниот црно-бел филм на Кјубрик, туку римејкот во боја од деведесеттите години, снимен од режисерот Адријан Лин. ЛОЛИТА е мисловно истражување на темните аспекти на човековата природа.

Пролетно разигрување во Кинотека, објавена програмата за април

Радио МОФ - 01.04.2024

Извор: Кинотека Македонија Пролетно разигрување во кино салата на Кинотека. Овој месец на филмското платно ќе се прикажуваат филмови од различни жанрови, земји и континенти како и филмови од серијалот „Лауреатите на Манаки“.

Пролетно разигрување во Кинотека: Во април приказни од различни жанрови, од различни земји, од различни континенти, со ...

Република - 01.04.2024

Временската машина стаса до април. Првиот ден од овој месец е ден на шегата. Дали месецот ќе продолжи така и така ќе заврши, не се знае. Но затоа се знае дека Kинотека реши нејзиниот филмски воз да ги содржи кино приказните од различни жанрови, од ...

Пролетно разигрување во Кинотеката

Н.Македонија - 01.04.2024

Временската машина стигна до април. Kинотеката реши својот филмски воз да содржи киноприказни од различни жанрови, од различни земји, од различни континенти, со различен датум на создавање.

Пролетно разигрување во Кинотека, објавена програмата за април

Трн - 01.04.2024

Пролетно разигрување во кино салата на Кинотека. Овој месец на филмското платно ќе се прикажуваат филмови од различни жанрови, земји и континенти како и филмови од серијалот „Лауреатите на Манаки“.

Пролетно разигрување во Кинотека, објавена програмата за април

Пулс24 - 01.04.2024

Пролетно разигрување во кино салата на Кинотека. Овој месец на филмското платно ќе се прикажуваат филмови од различни жанрови, земји и континенти како и филмови од серијалот „Лауреатите на Манаки“.

Во Кинотека во април приказни од различни жанрови, од различни земји

Трн - 01.04.2024

Kинотека овој месец ќе емитува кино приказни од различни жанрови, од различни земји, од различни континенти, со различен датум на создавање. Продолжуваат филмовите од серијалот ЛАУРЕАТИТЕ НА МАНАКИ и веќе востановените денови на одредена ...

„Анатомија на падот“, „Јас, капетан“, грчки филмови, лауреатите на „Манаки“ во април во Кинотека

Умно - 02.04.2024

Филмскиот воз на Кинотеката за април ќе содржи киноприказни од различни жанрови, од различни земји, од различни континенти, со различен датум на создавање. Повторно продолжуваат филмовите од серијалот „Лауреатите на Манаки“ и веќе востановените ...