TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од Ѓорче Петров до Ново Лисиче за само 35 минути со автобус

Скопје24 - 01.08.2020

Град Скопје денеска објави тендер за изработка на идеен проект за изградба на „Автобуското метро“ односно брз автобуски систем – БРТ за потегот Ѓорче Петров – Ново Лисиче. Понуди ќе можат да се поднесуваат до 03 Септември 2020 година.

Град Скопје објави тендер за идеен проект за „автобуско метро“ од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

360 степени - 31.07.2020

„Автобуското метро“ за кое е распишан огласот, би ја поминувало трасата од Ѓорче Петров до Ново Лисиче за 35 минути. Во него ќе има електронски систем за наплата, а лентата по која би се движело предвидено е да биде одвоена од останатите ленти на ...

До 3 септември е рокот за пријавување на тендерот за идеен проект за „автобуско метро“ од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

МКД - 31.07.2020

Град Скопје денеска го објави тендерот за изработка на идеен проект за изградба на брз автобуски систем БРТ(автобуско метро) од Ѓорче Петров до Ново Лисиче. Рокот за пријавување е 3 септември.

Град Скопје го распиша тендерот за идеен проект за првата линија на „трамвајот на тркала“

Мета - 31.07.2020

Скопските власти денеска го објавија тендерот за избор на проектант што ќе го изработи идејниот проект за првата линија на брзиот автобуски систем – БАС (Bus Rapid Transit – BRT) или популарно наречен „трамвај на тркала“.

Град Скопје објави тендер за идеен проект за „автобуско метро“ од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

Либертас - 31.07.2020

Град Скопје денеска објави тендер за изработка на идеен проект за изградба на брз автобуски систем – БРТ (автобуско метро) за трасата Ѓорче Петров – Ново Лисиче. Крајниот рок за поднесување на понуди е 3 септември.

Град Скопје објави тендер за идеен проект за „трамвај на тркала“ од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

Локално - 31.07.2020

Градот Скопје денеска го објавија тендерот за избор на проектант што ќе го изработи идејниот проект за првата линија на брзиот автобуски систем – БАС (Bus Rapid Transit – BRT) или популарно наречен „трамвај на тркала“.

Град Скопје објави тендер за идеен проект за „трамвај на тркала“ од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

Frontline - 31.07.2020

Градот Скопје денеска го објавија тендерот за избор на проектант што ќе го изработи идејниот проект за првата линија на брзиот автобуски систем – БАС (Bus Rapid Transit – BRT) или популарно наречен „трамвај на тркала“.

Објавен тендер за идеен проект за трамвај на тркала од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

Независен - 31.07.2020

Градот Скопје денеска го објавија тендерот за избор на проектант што ќе го изработи идејниот проект за првата линија на брзиот автобуски систем – БАС (Bus Rapid Transit – BRT) или популарно наречен „трамвај на тркала“.

Град Скопје објави тендер за идеен проект за „автобуско метро“

Фокус - 31.07.2020

Град Скопје денеска објави тендер за изработка на идеен проект за изградба на брз автобуски систем (автобуско метро) за трасата Ѓорче Петров-Ново Лисиче. Крајниот рок за поднесување на понуди е 3 септември, при што за најповолна понуда, пишува во ...

Објавен тендер за идеен проект за трамвај на тркала од Ѓорче Петров до Ново Лисиче

Република - 31.07.2020

Градот Скопје денеска го објавија тендерот за избор на проектант што ќе го изработи идејниот проект за првата линија на брзиот автобуски систем – БАС (Bus Rapid Transit – BRT) или популарно наречен „трамвај на тркала“.