TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По автопатот Демир Капија-Смоквица ќе се вози до крајот на месецов, без да се плаќа патарина во првите месеци

24 Вести - 16.04.2018

По новиот автопат кон Грција оваа летна сезона ќе се вози бесплатно. Според директорот на ЈП за државни патишта Китанов пунктовите за наплата ќе се постават дополнително, по пуштањето на автопатот во употреба, бидејќи одобренијата за нивна градба се ...

Наместо досегашните 3, од Скопе до Гевгелија ќе има вкупно 5 патарини

Сител - 16.04.2018

Две нови патари ќе плаќаат граѓаните кои ќе возат по новиот автопат Демир Капија Смоквица. Делницата, со должина од 28 километри, ќе биде пуштена во употреба крајот на овај месец, а изградбата на модерните наплатни пунктови се очекува да заврши ...

Од Скопје до Гевгелија ќе плаќаме пет патарини

Алсат-М - 16.04.2018

Наместо три како што беше првично планирано, на новиот автопат од Демир Капија до Смоквица којшто треба да биде пуштен во употреба до крајот на месецот, ќе има две патарини. На стариот пат во овој дел досега немаше ниту еден наплатен пункт.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Сител - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија - Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

Автопатот Демир Капија – Смоквица ќе биде во функција на крајот на месецов

24 Вести - 16.04.2018

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов денеска извршија увид во реконструкцијата на регионалниот пат Петровец – Катланово. Министерот најави дека автопатот Демир Капија – Смоквица ќе биде ...

По делницата Демир Капија-Смоквица ќе се вози од мај

+инфо - 16.04.2018

Претходно беше соопштено дека овој дел од автопатот ќе биде пуштен во употреба на крајот на март. На крајот на април официјалното ќе биде пуштена во употреба на автопатската делница Демир Капија-Смоквица, информираат од Министерството за транспорт и ...

Автопатот Демир Капија-Смоквица наместо три ќе има две патарини, ќе биден пуштен до крајот на месецот

еМагазин - 16.04.2018

Новиот автопат од Демир Капија до Смоквица ќе биде пуштен до крајот на месецот. На него наместо три, како што беше предвидено, ќе има две патарини. Едната кај Гевгелија, другата кај Демир Капија.

Наместо досегашните 3, од Скопе до Гевгелија ќе има вкупно 5 патарини

Орбис - 16.04.2018

Две нови патари ќе плаќаат граѓаните кои ќе возат по новиот автопат Демир Капија Смоквица. Делницата, со должина од 28 километри, ќе биде пуштена во употреба крајот на овај месец, а изградбата на модерните наплатни пунктови се очекува да заврши ...

Од Скопје до Гевгелија ќе плаќаме пет патарини

Локално - 16.04.2018

Наместо три како што беше првично планирано, на новиот автопат од Демир Капија до Смоквица којшто треба да биде пуштен во употреба до крајот на месецот, ќе има две патарини. На стариот пат во овој дел досега немаше ниту еден наплатен пункт.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Независен - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија - Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Бриф - 16.04.2018

На крајот на април официјално ќе биде пуштена во употреба на автопатската делница Демир Капија-Смоквица, информираат од Министерството за транспорт и врски. Претходно беше соопштено дека овој дел од автопатот ќе биде пуштен во употреба на крајот на ...

Наместо досегашните 3, од Скопе до Гевгелија ќе има вкупно 5 патарини

МК News - 16.04.2018

Две нови патари ќе плаќаат граѓаните кои ќе возат по новиот автопат Демир Капија Смоквица. Делницата, со должина од 28 километри, ќе биде пуштена во употреба крајот на овај месец, а изградбата на модерните наплатни пунктови се очекува да заврши ...

Од Скопје до Гевгелија ќе се плаќаат пет патарини

Република - 16.04.2018

Наместо три како што беше првично планирано, на новиот автопат од Демир Капија до Смоквица којшто треба да биде пуштен во употреба до крајот на месецот, ќе има две патарини. На стариот пат во овој дел досега немаше ниту еден наплатен пункт.

По Демир Капија- Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Курир - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

Две патарини на делница од 28 километри

Фактор - 16.04.2018

На новиот автопат од Демир Капија до Смоквица, кој што треба да биде пуштен во употреба до крајот на месецот, ќе има две патарини. На стариот пат во овој дел досега немаше ниту еден наплатен пункт.

За почеток нема да има патарини на Демир Капија-Смоквица

+инфо - 16.04.2018

Планирано е да се изградат две наплатни станици на автопатот кај Гевгелија и кај Демир Капија, за што се потребни околу осум месеци. На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – ...

Од Скопје до Гевгелија ќе се плаќаат пет патарини

Фокус - 16.04.2018

На новиот автопат од Демир Капија до Смоквица ќе бидат поставени две патарани. Првично, беше планирано да бидат поставени три патарни. Но, и со овие две, од Скопје до Гевгелија ќе имаме дури пет патарини.

Од Скопје до Гевгелија ќе плаќаме пет патарини

iPortal - 16.04.2018

Наместо три како што беше првично планирано, на новиот автопат од Демир Капија до Смоквица којшто треба да биде пуштен во употреба до крајот на месецот, ќе има две патарини. На стариот пат во овој дел досега немаше ниту еден наплатен пункт.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

А1 On - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

Од Скопје до Гевгелија ќе има вкупно пет патарини

Шеталиште - 16.04.2018

Наместо три како што беше првично планирано, на новиот автопат од Демир Капија до Смоквица којшто треба да биде пуштен во употреба до крајот на месецот, ќе има две патарини. На стариот пат во овој дел досега немаше ниту еден наплатен пункт.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Денар - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Канал 77 - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир Капија – Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Скопје24 - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир Капија - Смоквица ќе се вози од следната недела, од Скопје до Гевгелија ќе има пет патарини

Скопје инфо - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина, пренесува МИА.

По автопатот Демир Капија-Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

МКД - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија - Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир Капија – Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Н.Македонија - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

Кога ќе се изградат новите, од Скопје до Гевгелија ќе се плаќаат вкупно 5 патарини

Либертас - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела, за почеток без патарини

Либертас - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

Кога ќе се изградат новите, од Скопје до Гевгелија ќе се плаќаат вкупно 5 патарини

Слободен Печат - 16.04.2018

На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија – Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање патарина.

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела

24Инфо - 16.04.2018

По Демир-Капија Смоквица ќе се вози од следната недела На почетокот на следната недела се очекува да биде пуштена во употреба новата автопатска делница Демир Капија - Смоквица и по тој дел од автопатот „Пријателство“ првично ќе се вози без плаќање ...