TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експлодира Тесла зашто автопилотот ,,не виде” камион (ВИДЕО)

Канал5 - 13.08.2019

Уште еден автомобил Тесла настрада поради системот за автономно возење, за среќа без жртви. Деновиве на улица во Москва се случи страшна сообраќајна несреќа , за што одговорноста е утврдена во автономниот систем за управување на автомобилот Тесла 3.

Автопилот на Тесла не виде камион, го удри и се запали

Кајгана - 13.08.2019

Нов судир на популарниот Тесла автомобил за кој овој пат кривец е системот за автоматско возење. Несреќата се случила во Русија кога автомобилот Тесла се удрил во паркиран камион кој не го забележал ниту возачот, ниту пак автопилотот.

Нов доказ против сигурноста на автопилотот на Tesla. Овој пат не забележал камион… / ВИДЕО

Додај Гас - 13.08.2019

Уште еден автомобил на Tesla настрадан во судир за кој се обвинува автономниот систем на возење Страшна несреќа се случила деновиве на руските патишта кога најмалиот модел на Tesla се судрил со паркиран камион.

Автопилот на Тесла не виде камион, го удри и се запали

Локално - 13.08.2019

Нов судир на популарниот Тесла автомобил за кој овој пат кривец е системот за автоматско возење. Несреќата се случила во Русија кога автомобилот Тесла се удрил во паркиран камион кој не го забележал ниту возачот, ниту пак автопилотот.

Нов доказ против сигурноста на автопилотот на Tesla. Овој пат не забележал камион… (ВИДЕО)

USB - 14.08.2019

Уште еден автомобил на Tesla настрадан во судир за кој се обвинува автономниот систем на возење. Страшна несреќа се случила деновиве на руските патишта кога најмалиот модел на Tesla се судрил со паркиран камион.