TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Екологистите категорично против „Луково поле“ и „Бошков мост“

Телма - 23.01.2014

Со парите за изградба на хидроцентралите „Бошков мост“ и „Луково поле“ може да се заменат два дотраени блока во термоелактраната „Рек Битола“ или сите финансии да се насочат кон реазлизирање на ...

Отпорот за изградбата на Луково поле се зголемува

24 Вести - 23.01.2014

Продолжуваат реакциите за изградбата на хидроцентралите Луково поле и Бошков мост. Наместо пари за хидроцентрали во национални паркови, дел од невладиниот сектор е да се инвестира во Чебрен и Галиште.

Eди Рама не дозволува да се гради „Луково Поле“

Телма - 22.01.2014

„Нема да дозволиме да се гради хидроцентралата „Луково Поле“, напиша на својот твитер профил а лбанскиот премиер Еди Рама. Во твитер пораката тој порача дека нема да дозволи да се реализираат проекти ...

Еди Рама напиша на „Твитер“: Нема да дозволиме да се гради хидроцентралата „Луково поле“!

Република - 22.01.2014

Нема да дозволиме да се гради хидроцентралата „Луково Поле“, напиша на својот твитер профил албанскиот премиер Еди Рама, објави „Телма“. Во твитер пораката тој порача дека нема да дозволи да се ...

Екологистите не го даваат националниот парк „Маврово“

Телма - 21.01.2014

Екологистите не го даваат националниот парк Маврово. Цврсто стојат на ставот и барањето до Владата да се повлече од изградбата на хидроцентралите Бошков Мост и Луково Поле.