TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Избирачкиот список ставен на јавен увид

Дневник - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИK) вчера го стави на јавен увид Избирачкиот список во сите свои 34 подрачни единици и во месните канцеларии во земјава, каде што секој полнолетен граѓанин со приложување важечки лични документи ќе може да провери дали е ...

ДИК демантира дека објавила список без направени промени

Телма - 25.04.2016

Државната изборна комисија, ги отфрла во целост сите наводи објавени во електронските и печатените медиуми дека е објавен Избирачки список во кој не се внесени никакви промени како резултат на теренските и административните проверки на Избирачкиот ...

Избирачкиот список ставен на увид

Телма - 25.04.2016

Иако процесот на пречистување на Избирачкиот список не е завршен, ДИК постапи во согласност со Изборниот законик: го стави на јавен увид 10 дена по распишувањето на изборите. Граѓаните, кои наредните 15 дена може да се проверуваат само според ...

Избирачкиот список од денеска ставен на јавен увид, прочистувањето се уште во тек

МКД - 25.04.2016

Полнолетните граѓани на Република Македонија од денеска, па во наредните 15 денови преку сајтот на Државната изборна комисија (ДИК) можат повторно да се проверуваат во електронскиот избирачки список.

Избирачкиот список ставен на увид

Канал5 - 25.04.2016

Од денеска па во наредните 15 дена граѓаните ќе можат на увид избирачкиот список да ги проверат податоците во избирачкиот список кој од денеска е ставен на увид. За денеска се најавуваше и седница на ДИК за усвојување на конечниот извештај од ...

Проверка само со матичен број, Избирачкиот список повторно на увид

ТВ21 - 25.04.2016

Државната изборна комисија повторно го стави на увид пред граѓаните избирачкиот список. Наместо како претходниот пат според адресата на живеење и местото на гласање, граѓаните сега можат да се проверуваат само според матичниот број, откако ...

Фантомите и иселените се уште се на Избирачкиот список

+инфо - 25.04.2016

Проблематичните или фантомски гласачи се уште се на Избирачкиот список, реагираат граѓаните откако денеска списокот на гласачи повторно е ставен на увид. - Мојот фантомски гласач не е избришан од Избирачкиот список и се уште гласа на моето гласачко ...

Увидот во Избрачкиот список почна, а прочистувањето уште трае

+инфо - 25.04.2016

Денеска почна увидот во Избирачкиот список согласно роковникот за избори, но овој пат гласачите ќе може податоците да ги проверуваат само за себе по матичен број, зaшто е укината можноста да проверуваат по адреса, односно да се види кои гласачи се ...

Од денес избирачкиот список на јавен увид

МРТ - 25.04.2016

Од денеска до 9-ти мај, граѓаните можат да проверат дали нивното име се наоѓа на избирачкиот список. Државната изборна комисија го стави на увид во електронска форма... Во следните 15 дена граѓаните ќе можат да проверат дали ги има во избирачкиот ...

ЦИВИЛ: Увидот на Избирачкиот список почна да покажува грешки

Репортер - 25.04.2016

Веднаш по објавувањето на Избирачкиот список на јавен увид, до ЦИВИЛ-Центар за слобода пристигнаа информации за неправилности. „Според информациите од граѓанка која сака да остане анонимна, нејзиниот син кој и покрај тоа што живее 15 години во ...

ДИК го стави избирачкиот список на јавен увид

Фокус - 25.04.2016

ДИК го заклучува списокот најдоцна 10 дена по завршениот јавен увид, односно најдоцна до 19 мај. Државната изборна комисија во подрачните одделенија и месните и канцелари го стави избирачкиот список на јавен увид, кој ќе трае во следните 15 дена.

ДИК треба да го стави на увид избирачкиот список

МРТ - 25.04.2016

Најавена е седница, на која се очекува да биде усвоен конечниот извештај од вкрстените и административните анализи. Увидот треба да зврши за 15 дена. Државната изборна комисија, според Rоковникот на изборните дејствија, треба да го стави на увид ...

ДИК ќе го става на увид Избирачкиот список

Локално - 25.04.2016

Државната изборна комисија денеска пак ќе го закачи на иинтернет Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверуваат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто така гражаните ќе ...

ДИК: Избирачкиот список од денеска на јавен увид

Академик - 25.04.2016

Избирачкиот список се става на јавен увид во подрачните одделенија и месните канцеларии на Државната изборна комисија. Јавниот увид трае 15 дена. Според Роковникот на Државната изборна комисија за одржување на предвремените парламентарни избори 2016 ...

ДИК треба да го стави на увид Избирачкиот список

Курир - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИК), според Роковникот за извршување на изборните дејствија за предвремените избори на 5 јуни, денеска во подрачните единици на увид треба да го стави Избирачкиот список.

Избирачкиот список денеска ќе биде ставен на јавен увид

Капитал - 25.04.2016

Според Роковникот на Државната изборна комисија за извршување на изборните дејствија за спроведување на предвремените избори на 5 јуни, денеска Избирачкиот список треба да биде ставен на јавен увид во подрачните единици и канцеларии на ДИК, за ...

ДИК го става на увид Избирачкиот список

24 Вести - 28.10.2016

Државната изборна комисија денеска го става на увид избирачкиот список, при што граѓаните ќе можат да извршат проверка на запишаните податоци. Увидот, како што е предвидено со Роковникот на Комисијата, ќе заврши на 11 ноември.

Oд утре пак увид во избирачкиот список

МКД - 25.04.2016

На интернет страницата на Државната изборна комисија утре пак ќе биде објавен избирачкиот список и граѓаните во наредните 15 дена ќе имаат уште една можност да ги проверат податоците и ако забележат да укажат на некои неправилности.

Од денеска до 9 мај собирање потписи за независни кандидати за пратеници

Алфа - 25.04.2016

На официјална веб-страна на Државната изборна комисија (ДИК) објавен е Образец, на кој заинтересираните граѓани ќе собираат потписи за кандидати за пратеници за предвремените избори. Рокот за собирање потписи пред ДИК, односно во подрачните ...

ДИК демантира дека објавила список без направени промени

Репортер - 25.04.2016

Државната изборна комисија, ги отфрла во целост сите наводи објавени во електронските и печатените медиуми дека е објавен Избирачки список во кој не се внесени никакви промени како резултат на теренските и административните проверки на Избирачкиот ...

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

+инфо - 25.04.2016

На интернет страницата на Државната изборна комисија денеска пак ќе биде објавен Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто така ќе ...

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

Алсат-М - 28.10.2016

Државната изборна комисија денеска ќе го стави на увид избирачкиот список, при што граѓаните ќе можат да извршат проверка на запишаните податоци. Увидот, како што е предвидено со Роковникот на Комисијата, ќе заврши на 11 ноември.

ДИК: Избирачкиот список на увид

ТВ21 - 25.04.2016

Државната изборна комисија во подрачните одделенија и месните и канцелари го стави избирачкиот список на јавен увид, кој ќе трае во следните 15 дена. Воедно, ДИК преку МНР ги доставува до дипломатско-конзуларните претставништва посебните изводи од ...

ДИК треба да го стави на увид Избирачкиот список

Press24 - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИК), според Роковникот за извршување на изборните дејствија за предвремените избори на 5 јуни, денеска во подрачните единици на увид треба да го стави Избирачкиот список.

ДИК го става на увид избирачкиот список

Бриф - 25.04.2016

Од денеска ДИК ќе го стави на јавен увид избирачкиот список. Во текот не денот списокот ќе биде распеределен во 34 подрачни единици на ДИК и во следните 15 дена граѓаните ќе можат во подрачните единици да извршат проверка дали ги има во избирачкиот ...

ДИК: Граѓаните имаат 15 дена да соберат потписи за независни кандидати

Република - 25.04.2016

На официјална веб-страница на Државната изборна комисија (ДИК) објавен е образец, на кој заинтересираните граѓани ќе собираат потписи за кандидати за пратеници за предвремените избори. Рокот за собирање потписи пред ДИК, односно во подрачните ...

ДИК: Не е точно дека нема никакви промени на Избирачкиот список

Дневник - 25.04.2016

Државната изборна комисија, ги отфрла во целост сите наводи објавени во електронските и печатените медиуми дека е објавен Избирачки список во кој не се внесени никакви промени како резултат на теренските и административните проверки на Избирачкиот ...

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

Вечер Прес - 25.04.2016

На интернет страницата на Државната изборна комисија денеска пак ќе биде објавен Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто така ќе ...

ДИК треба да го стави на увид Избирачкиот список

Телма - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИК), според Роковникот за извршување на изборните дејствија за предвремените избори на 5 јуни, денеска во подрачните единици на увид треба да го стави Избирачкиот список.

Избирачкиот список Од денеска на јавен увид

Сакам да кажам - 25.04.2016

Од денеска Државната изборна комисија (ДИК) ќе го стави на јавен увид избирачкиот список. Во текот не денот, списокот ќе биде распределен во 34 подрачни единици на ДИК и во следните 15 дена граѓаните ќе можат во подрачните единици да извршат ...

Од денеска до 9 мај собирање потписи за независни кандидати за пратеници

Lider - 25.04.2016

На официјална веб-страна на Државната изборна комисија (ДИК) објавен е Образец, на кој заинтересираните граѓани ќе собираат потписи за кандидати за пратеници за предвремените избори. Рокот за собирање потписи пред ДИК, односно во подрачните ...

Денеска ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

Канал 77 - 25.04.2016

Државната изборна комисија на својата интернет страница денеска повторно ќе го објави Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто ...

ДИК треба да го стави на увид Избирачкиот список

Сител - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИК), според Роковникот за извршување на изборните дејствија за предвремените избори на 5 јуни, денеска во подрачните единици на увид треба да го стави Избирачкиот список.

Од денеска до 9 мај собирање потписи за независни кандидати за пратеници

Утрински - 25.04.2016

На официјална веб-страна на Државната изборна комисија (ДИК) објавен е Образец, на кој заинтересираните граѓани ќе собираат потписи за кандидати за пратеници за предвремените избори. Рокот за собирање потписи пред ДИК, односно во подрачните ...

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

А1 On - 28.10.2016

Државната изборна комисија денеска ќе го стави на увид избирачкиот список, при што граѓаните ќе можат да извршат проверка на запишаните податоци. Увидот, како што е предвидено со Роковникот на Комисијата, ќе заврши на 11 ноември.

ДИК треба да го стави на убид Избирачкиот список

Lider - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИК), според Роковникот за извршување на изборните дејствија за предвремените избори на 5 јуни, денеска во подрачните единици на увид треба да го стави Избирачкиот список.

Од денеска до 9 мај собирање потписи за независни кандидати за пратеници

Канал5 - 25.04.2016

На официјална веб-страна на Државната изборна комисија (ДИК) објавен е Образец, на кој заинтересираните граѓани ќе собираат потписи за кандидати за пратеници за предвремените избори. Рокот за собирање потписи пред ДИК, односно во подрачните ...

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

Канал5 - 28.10.2016

Државната изборна комисија денеска ќе го стави на увид избирачкиот список, при што граѓаните ќе можат да извршат проверка на запишаните податоци. Увидот, како што е предвидено со Роковникот на Комисијата, ќе заврши на 11 ноември.

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

Нетпрес - 28.10.2016

Во меѓувреме тече рокот за пријавување на граѓаните за гласање на изборите и се на привремена работа или престој во странство. Вчера заклучно до 14 часот вкупно 2.099 граѓани на Република Македонија кои се на привремена работа или престој во ...

Собирање потписи за независни кандидати за пратеници од денеска до 9. мај

Нетпрес - 25.04.2016

На официјална веб-страна на Државната изборна комисија (ДИК) објавен е Образец, на кој заинтересираните граѓани ќе собираат потписи за кандидати за пратеници за предвремените избори. Рокот за собирање потписи пред ДИК, односно во подрачните ...

ДИК го ставa на увид Избирачкиот список

Макфакс - 25.04.2016

Државната изборна комисија, во понеделник, ќе биде објавен Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто така ќе може да се врши увидот.

ДИК денес треба да го стави на увид избирачкиот список

Пулс24 - 25.04.2016

Државната изборна комисија (ДИК), според Роковникот за извршување на изборните дејствија за предвремените избори на 5 јуни, денеска во подрачните единици на увид треба да го стави Избирачкиот список.

До 9 мај можат да се собираат потписи за независни пратеници

Сакам да кажам - 26.04.2016

Од вчера, до 9 мај се собираат потписи за независни листи на пратеници. ДИК вчера соопшти дека сите заинтересирани граѓани кои сакаат да се кандидираат за независни пратеници за предвремените парламентарни избори на 5 јуни, можат да го симнат ...

ДИК ќе го стави на увид Избирачкиот список

Кајгана - 25.04.2016

Државната изборна комисија ќе го објави Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто така ќе може да се врши увидот.

ДИК денес треба да го објави Избирачкиот список на јавен увид

Кумановски м. - 25.04.2016

Според роковникот за извршување на изборните дејствија, Државната изборна комисија денеска во подрашните единиц на увид треба да го стави Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори закажани за 5-ти јуни.

ДИК го ставa на увид Избирачкиот список

Точка - 25.04.2016

Државната изборна комисија, во понеделник, ќе биде објавен Избирачкиот список и во наредните 15 дена граѓаните ќе можат да ги проверат податоците. Списокот ќе биде распределен и во 34 подрачни единици на ДИК, каде исто така ќе може да се врши увидот.