TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Објавена програмата за Струшките вечери на поезијата 2019-та

Локално - 14.08.2019

Организаторите на Струшките вечери на поезијата ја објавија Програмата на претстојното издание, коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но ...

Новини во програмата на Струшките вечери на поезијата: Објавен е и повик за волонтери за логистичка поддршка

ММС - 14.08.2019

Објавена е Програмата на претстојното издание на Струшките вечери на поезијата коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини .

Организиран превоз од Скопје до Струга за поетските вечери, најави директорот Тасевски

Сакам да кажам - 14.08.2019

Поетска порака која ќе се чита на свеченото отворање, организиран превоз и пренос во живо од настаните, се дел од новините за 58. издание на Струшките вечери на поезијата (СВП), најави директорот Тодорче Тасевски на денешната прес-конференција за ...

„Струшки вечери на поезијата“ ја објави програмата за годинашното издание

Република - 14.08.2019

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на претстојното издание на Струшките вечери на поезијата коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на ...

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на фестивалот за 2019 година

Бизнис Вести - 14.08.2019

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на претстојното издание на Струшките вечери на поезијата коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на ...

Влада Урошевиќ ќе ја прочита поетската порака на Струшките вечери

+инфо - 14.08.2019

Струшките вечери на поезијата (СВП) ја објави програмата на претстојното издание на фестивалот коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Една од новините е поетската порака да биде прочитана од истакнат македонски поет/поетеса.

СВП: Влада Урошевиќ ќе ја прочита поетската порака на годината

Независен - 14.08.2019

Комплетирана е програмата за претстојното издание на Струшки вечери на поезијата, кое ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по кои се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини за кои ...

Влада Урошевиќ од Струга ќе ја испрати поетската порака до светот

Вечер - 14.08.2019

Во рамки на програмата ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации Истакнатиот македонски поет Влада Урошевиќ е автор на поетската порака која ќе биде испратена на отворањето на годинешново 58.

„Струшки вечери на поезијата“ ја објави програмата за годинашното издание

Екран - 14.08.2019

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на претстојното издание на Струшките вечери на поезијата коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на ...

Фестивалот Струшки вечери на поезијата ја објави програмата

Окно - 15.08.2019

Покрај добитничката на Златниот венец, познатата романска поетеса Ана Бландијана, како и добитничката на наградата „Мостови на Струга“, младата хрватска поетеса Моника Херцег, ќе присуствуваат над 30 странски поети од различни земји кои ќе бидат ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

А1 On - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

1tv - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, со нови содржини

+инфо - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Опсервер - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Нетпрес - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

24 Вести - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Од 21 до 26 август Струшки вечери на поезијата-традиционална програма и нови содржини

Нова ТВ - 14.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

MakPress - 15.08.2019

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се ...