TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Алфа - 21.02.2014

Со асфалтирање на еден километар кај приградската населба Три чешми денес во Штип стартуваше изградбата на автопатот Штип-Миладиновци. Со асфалтирање на еден километар кај приградската населба Три ...

Камен-темелник на автопатот Миладиновци – Свети Николе – Штип

Утрински - 21.02.2014

Штип – Скопје и Штип за четири години ќе бидат поврзани со модерен автопат кој многу ќе го скрати времето на патување, а ќе овозможи и поголема безбедност при патувањето.

ФОТО: Почна да се гради првиот автопат во Источна Македонија после 69 години

Курир - 21.02.2014

Почна изградбата на првиот автопат во Источна Македонија. Кај местото „Три чешми“ денеска беше поставен камен-теменик на нова автопатска делница Миладиновци-Свети Николе-Штип, во должина од 47 ...

Започна изградбата на автопатот Скопје - Штип

Капитал - 21.02.2014

Со поставувањето на камен-темелник на местото „Три чешми“ кај Штип почнаа градежните работи за изградба на новиот автопат Миладиновци (Скопје) - Штип, инвестиција вредна 206 милиони евра.

Почна изградбата на автопатот Скопје - Штип

24 Вести - 21.02.2014

За четири години Штип ќе се поврзе со автопат со Скопје. Во присуство на владиниот врв во месноста Три Чешми, почна изградбата на автопатот Миладиновци - Штип.

По три години Скопје- Штип за само 30 минути

МРТ - 21.02.2014

Почнаа градежните работи на автопатот Скопје- Свети Николе- Штип. Изградбата стартуваше од местото наречено Три Чешми во Штипско. До главниот град Штипјани ќе можат да стигнат за само половина час.

Од утре почнува изградбата на автопатот Кичево - Охрид

Н.Македонија - 21.02.2014

Кај кичевското село Извор утре свечено ќе се одбележи почетокот на работите на изградбата на автопатот Кичево - Охрид. Премиерот Никола Груевски претходно најави дека автопатот ќе почне да се гради ...

Започнува со изградба на автопатот Миладиновце-Штип

Sky - 21.02.2014

Денеска со поставување на камен-темелник на местото „Три чешми“, во штипско, започнува со изградба на новиот автопат Миладиновци-Штип. Автопатот ќе биде долг 47 километри, широк 29 метри, ќе има по ...

Груевски ќе присуствува на камен- темелникот за изградба на автопатот Миладиновци- Штип

Нетпрес - 21.02.2014

Премиерот Никола Груевски, денеска, ќе присуствува на поставување камен темелник за изградба на автопатот Миладиновци – Свети Николе – Штип. Настанот, на кој што е најавено да присуствува и ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

Телеграф - 21.02.2014

Инвестицијата изнесува 206 милиони евра, што државата ги обезбеди со кредит преку кинеската Ексим банка, со рок на отплата од 20 години, пет години грејс период и каматна стапка од 2 процентни поени ...

Груевски: Изградбата на автопатот Скопје -Штип историски ден за Источна Македонија

Нетпрес - 21.02.2014

Почна изградбата на првиот автопат во Источна Македонија. Кај местото „Три чешми“ денеска беше поставен камен-теменик на нова автопатска делница Миладиновци-Свети Николе-Штип, во должина од 47 ...

Почнува изградбата на автопатот Миладиновци-Штип

Фактор - 20.02.2014

Градежните активности за изградба на автопатот Миладиновци-Штип започнуваат денеска, најави Министерството за транспорт и врски. Изградбата ќе започне од местото викано „Три Чешми“ – Штип.

Груевски ќе присуствува на камен-темелникот за изградба на автопатот Миладиновци - Штип

Точка - 21.02.2014

Премиерот Никола Груевски, денеска, ќе присуствува на поставување камен темелник за изградба на автопатот Миладиновци – Свети Николе – Штип. Настанот, на кој што е најавено да присуствува и ...

Груевски на поставувањето на камен-темелник на новиот автопат

Курир - 21.02.2014

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска, ќе присуствува на поставување камен темелник за изградба на автопатот Миладиновци – Свети Николе – Штип.

Утре почнува изградбата на автопатот Миладиновци - Штип

МРТ - 20.02.2014

Ве информираме дека утре (21.02.2014 година) во 12:30 часот ќе се означи започнувањето на градежните активности за изградба на новиот автопат Миладиновци – Штип.

Изградбата на автопатот Миладиновци – Штип стартува утре

Курир - 20.02.2014

Автопатот Миладиновци – Штип во должина од 47 километри ќе започе да се гради од утре. На местото „Три Чешми“ –во Штип утре ќе биде означено започнувањето на градежните активности за изградба на ...

Утре почнува изградбата на автопатот Миладиновци – Штип

Канал5 - 20.02.2014

Министерството за транспорт и врски информира дека утре во 12:30 часот ќе се означи започнувањето на градежните активности за изградба на новиот автопат Миладиновци – Штип.

Утре ќе стартува изградбата на автопатот Миладиновци-Штип

Нетпрес - 20.02.2014

Утре ќе започнат градежните активности за изградба на новиот автопат Миладиновци – Штип. Автопатот е со вкупна должина од 47 километри и широчина од 27 метри, долж кој предвидени за изградба се и ...

Стартуваше изградбата на автопатот Скопје – Штип

Локално - 21.02.2014

За четири години Штип ќе се поврзе со автопат со Скопје. Во присуство на владиниот врв во месноста Три Чешми, почна изградбата на автопатот Миладиновци – Штип.

Почнува изградбата на новиот автопат Миладиновци – Штип

Република - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип почнуваат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Инвестицијата изнесува 206 милиони евра, што ...

Почнува изградбата на автопатот Миладиновци – Штип

Република - 20.02.2014

Утре напладне ќе се означи започнувањето на градежните активности за изградба на новиот автопат Миладиновци – Штип. Настанот ќе се одржи кај местото викано „Три Чешми“ – Штип.

Започнува изградбата на автопатот Миладиновци-Штип

Економски - 20.02.2014

Од денеска стартува изградбта на автопатот Миладиновци – Штип во должина од 47 километри. На местото „Три Чешми“ –во Штип ќе биде означено започнувањето на градежните активности за изградба на новиот ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Канал5 - 21.02.2014

Градежните активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Стартува изградбата на автопатот Миладиновци – Штип

Lider - 21.02.2014

Денеска во 12:30 часот ќе се означи започнувањето на градежните активности за изградба на новиот автопат Миладиновци – Штип. Настанот ќе се одржи кај местото викано „Три Чешми“ – Штип, соопшти ...

Стартува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Press24 - 21.02.2014

Со поставување на камен-темелник на местото „Три чешми“, денеска ќе стартуваат градежните активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Изградбата на патот Миладиновци – Штип стартува утре

Press24 - 20.02.2014

Изградбата на автопатот Миладинопвци - Штип ќе стартува утре. Автопатот ќе биде со должина од 47 километри и ширина од 29 метри, со по две коловозни ленти во двата правци и една дополнителна лента за ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Сител - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Идивиди - 21.02.2014

/ Скопје, 21 февруари 2014 (МИА) - Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско.

Утре започнува изградбата на автопатот Миладиновци - Штип

Алфа - 20.02.2014

Автопатот Миладиновци – Штип во должина од 47 километри ќе поче да се гради од утре. На местото „Три чешми“ – во Штип, ќе биде означен почетокот на градежните активности.

Почнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

А1 On - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Започнува изградбата на автопатот Миладиновци- Штип

МРТ - 21.02.2014

Изградба на новиот автопат Миладиновци - Штип почнува денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, во Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 метри, со по две ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

Денешен - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Започнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

Бизнис Инфо - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото Три чешми, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 метри, ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

Денар - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Inpress - 21.02.2014

Скопје, 21. февруари 2014 (ИНПРЕС) Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско.

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Кирилица - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

Макфакс - 21.02.2014

Изградбата на новиот автопат Миладиновци - Штип ќе почне во петок со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 метри, со по две ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје - Штип

24 Вести - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци - Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Почнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

Бриф - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

Почнува изградбата на делницата Миладиновци – Штип

Lider - 21.02.2014

Градежни активности за изградба на нов автопат Миладиновци – Штип ќе почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско. Автопатот ќе биде долг 47 километри, а широк 29 ...

„Лопатарењето“ продолжува: Власта на поставувањето камен-темелник на автопатот Миладиновци-Штип

Либертас - 21.02.2014

Денеска со поставување на камен-темелник на местото „Три чешми“, во штипско, започнува со изградба на новиот автопат Миладиновци-Штип. На поставувањето камен темелникот, како што е најавено, ќе ...