TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесплатна сметка во банка за социјалните случаи

Алсат-М - 20.03.2019

Социјалните случаи нема да плаќаат за отворање на сметка во банка, провизии за исплати и уплати и други услуги кај банките. Министерството за финансии преку ново законско решение воведува нова категорија – банкарски сметки со основни функции.

Граѓаните недоволно финансиски писмени, неопходна е едукација

Алфа - 20.03.2019

Македонците се недоволно финансиски писмени. Иако 77% од возрасното население има трансакциска сметка, само 17% од граѓаните имаат кредитни картички, а повеќе од половината поседуваат дебитни картички.

Потпишан нов меморандум за соработка: Регулаторните институции на финансискиот систем ќе ги зајакнат активностите за ...

Бизнис Вести - 20.03.2019

Регулаторните институции на финансискиот систем на земјава ќе ги зајакнат активностите за подигнување на нивото на финансиска писменост, а започнуваат и активности за подобрување на финансиската инклузија на популацијата.

Тевдовски најави бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Р.С.Европа - 20.03.2019

Банкарски сметки со основни функции ќе бидат бесплатни за ранливите категории, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски. Се предвидува да се донесе Закон за платежни услуги и платни сметки според кој бесплатни услуги ќе добијат ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

1tv - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Потпишување меморандум за финансиска едукација и инклузија

Опсервер - 20.03.2019

Народната банка, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување и Агенцијата за супервизија на осигурувањето денеска ќе потпишат меморандум за соработка во ...

Потпишан нов меморандум за соработка помеѓу регулаторните институции на финансискиот систем

Денар - 20.03.2019

Регулаторните институции на финансискиот систем на земјава ќе ги зајакнат активностите за подигнување на нивото на финансиска писменост, а започнуваат и активности за подобрување на финансиската инклузија на популацијата.

За ранливите категории – бесплатни банкарски сметки

Локално - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Финансиските институции ќе потпишат меморандум за финансиска едукација и инклузија

Вечер - 20.03.2019

Народната банка, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување и Агенцијата за супервизија на осигурувањето денеска ќе потпишат меморандум за соработка во ...

Регулаторните институции на финансискиот систем ќе го подигнуваат нивото на финансиска писменост

Бизнис Инфо - 20.03.2019

Регулаторните институции на финансискиот систем на земјава ќе ги зајакнат активностите за подигнување на нивото на финансиска писменост, а започнуваат и активности за подобрување на финансиската инклузија на популацијата.

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Бриф - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Потпишување меморандум за финансиска едукација и инклузија

Сител - 20.03.2019

Народната банка, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување и Агенцијата за супервизија на осигурувањето денеска ќе потпишат меморандум за соработка во ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Канал5 - 20.03.2019

Работната верзија предвидува сметката со основни функции да биде бесплатна за ранливите категории, односно по закон ќе добијат бесплатни услуги за отворање, водење сметка, уплати и исплати.

Потпишување меморандум за финансиска едукација и инклузија

Канал5 - 20.03.2019

На потпишувањето ќе бидат најавени бројни активности што ќе се реализираат во рамки на одбележувањето на Глобалната недела на парите во нашата држава. Народната банка, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност, Агенцијата за ...

Тевдовски најави бесплатни банкарски сметки за оние кои немаат пари

Алфа - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории на граѓани

еМагазин - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории на граѓани е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

MTM - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Сметки без провизија за ранливите граѓани ама не смеат да одат во минус

+инфо - 20.03.2019

– Работната верзија предвидува сметката со основни функции да биде бесплатна за ранливите категории, односно по закон ќе добијат бесплатни услуги за отворање, водење сметка, уплати и исплати.

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Република - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Независен - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

А1 On - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Новини: Банкарски сметки без провизии за одредена група граѓани

Фактор - 20.03.2019

Банките да не им наплатуваат на граѓаните од ранливите категории, надоместоци за отворање, водење на сметка, за уплатите и за исплатите. Ваква новина е предвидена во новиот Закон за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството ...

Власта го средува банкарскиот сектор: Бесплатни сметки за социјално загрозените граѓани

Centar - 20.03.2019

Банкарски сметки со основни функции ќе бидат бесплатни за ранливите категории, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски. Се предвидува да се донесе Закон за платежни услуги и платни сметки според кој бесплатни услуги ќе добијат ...

Тевдовски најави бесплатни банкарски услуги за ранливите категории граѓани

МКД - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Вечер - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Скопје инфо - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Тевдовски најави бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Press24 - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Денар - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории (ДПЛ)

Сител - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Н.Македонија - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

24 Вести - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Опсервер - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории (ДПЛ)

ММС - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...

Граѓаните од ранливите категории ќе добијат сметки без банкарски трошоци

Вечер - 20.03.2019

Само 17 отсто и 53 отсто од населението поседуваат кредитни и дебитни картички, наспроти европскиот просек од 35 отсто и 71 отсто, соодветно, само 37 отсто од населението ги користат картичките за купопродажни трансакции, што е двојно помалку од ...

Закон за платежни услуги: Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Академик - 20.03.2019

Денес во Народната банка беше потпишан меморандум за финансиска инклузија од страна на Банката, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување и Агенцијата за ...

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории

Либертас - 20.03.2019

Бесплатни банкарски сметки за ранливите категории е предвидено во работната верзија на Законот за платежни услуги и платни системи што го подготвува Министерството за финансии во соработка со Народна банка, најави денеска министерот за финансии ...