TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АИ: Европа замижува пред насилството врз мигрантите

Н.Македонија - 15.03.2019

Невладината организација „Амнести интернешнл“ (АИ) ја обвини Европската Унија дека е соучесник во насилството на хрватската полиција врз мигрантите. Организацијата предупреди дека „пред вратите на ЕУ“, односно преку Хрватска и Босна и Херцеговина, ...

АИ: Европа замижува пред бруталноста на хрватската полиција кон мигрантите

Н.Македонија - 14.03.2019

Невладината организација Амнести интернешенал (АИ) предупреди дека во Хрватска и во Босна и Херцеговина (БиХ) се одвива сериозна хуманитарна криза, притоа обвинувајќи ја Европската Унија (ЕУ) дека е соучесник во насилствата што хрватската полиција ...

Брисел очекува одговори од Хрватска за наводите за насилство врз мигранти

MTM - 13.03.2019

Европската комисија се огласи за наводите на невладината организација Амнести Интернешанл (АИ) за наводно насилство на хрватската полиција врз мигрантите и бегалците, кои влегуваат на територија на Хрватска и очекува одговори за ова од властите во ...

Брисел очекува одговори од Хрватска за наводите за насилство врз мигранти

Опсервер - 13.03.2019

Европската комисија се огласи за наводите на невладината организација Амнести Интернешанл (АИ) за наводно насилство на хрватската полиција врз мигрантите и бегалците, кои влегуваат на територија на Хрватска и очекува одговори за ова од властите во ...

Брисел очекува одговори од Хрватска за наводите за насилство врз мигранти

А1 On - 13.03.2019

Европската комисија се огласи за наводите на невладината организација Амнести Интернешанл (АИ) за наводно насилство на хрватската полиција врз мигрантите и бегалците, кои влегуваат на територија на Хрватска и очекува одговори за ова од властите во ...

Брисел очекува одговори од Хрватска за наводите за насилство врз мигранти

1tv - 13.03.2019

Европската комисија се огласи за наводите на невладината организација Амнести Интернешанл (АИ) за наводно насилство на хрватската полиција врз мигрантите и бегалците, кои влегуваат на територија на Хрватска и очекува одговори за ова од властите во ...

Брисел очекува одговори од Хрватска за наводите за насилство врз мигранти

Либертас - 13.03.2019

Европската комисија се огласи за наводите на невладината организација Амнести Интернешанл (АИ) за наводно насилство на хрватската полиција врз мигрантите и бегалците, кои влегуваат на територија на Хрватска и очекува одговори за ова од властите во ...