TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проповед за Македонија и нејзината култура

МКД - 22.09.2022

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво. Македонската академија на науките и уметностите и издавачката куќа „Матица македонска“, во 2022 година, одбележува два јубилеја: 80 годишнината од ...

Промовирани колекцијата 22 романи на Божин Павловски

Алфа - 22.09.2022

Дваесет и двата романи на Божин Павловски сведочат за неговиот обид да се спротивстави на разнебитувањето на Македонија и изчезнувањето на Македонците. Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска, денеска го промовираа ...

80 ГОДИНИ ЖИВОТ И 60 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО Промоција на 22 романа на Божин Павловски

+инфо - 21.09.2022

За богатиот опус на Павловски и за неговата повеќедецениска општествена и културна мисија ќе говорат академик Љупчо Коцарев, претседателот на МАНУ, и Гоце Смилевски, наш врвен романсиер и есеист.

Промоција на дваесет и два романа од академик Божин Павловски во Матица ексклузив

Вечер Прес - 21.09.2022

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во Скопје утре (22 септември, 12 часот) Македонската академија на науките и уметностите и „Матица македонска“, ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романа од академик Божин Павловски.

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Опсервер - 22.09.2022

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од ...

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Курир - 22.09.2022

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од ...

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Независен - 22.09.2022

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од ...

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

MakPress - 22.09.2022

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од ...