TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Независен - 12.06.2019

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија.

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Опсервер - 12.06.2019

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија.

За прв пат „Пијанофест“ во Битола

Тера - 10.06.2019

100 натпреварувачи од Македонија, Бугарија, Албанија и Косово се натпреваруваа на Меѓународниот „Пијано Фест“ кој за прв пат се одржа во Битола од 7ми до 9ти јуни, а го организираше Здружението „Пијано“, чии што основатели се професорките по пијано ...

„Виолин фест“ – концерт на млади виолинисти

Вистина.мк - 10.06.2019

На 12 јуни, со почеток во 20 часот, во камерната сала на Македонската филхармонија, ќе се одржи седмиот во низа концерт на млади виолинисти „ Виолин-фест “. На овој концерт, кој прерасна во еден вид традиција, своите вештини на инструментот ќе ги ...

Младите пијанисти од Крива Паланка лауреати на „Пијанофест 2019″ во Битола

MakPress - 10.06.2019

Младите пијанисти од Крива Паланка, седумгодишниот Матеј Георгиевски и петгодишната Меглена Георгиевска ја освоија специјалната, прва награда со 100 поени и ја понесоа титулата лауреати во нивната категорија на меѓународниот натпревар во пијано ...

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

А1 On - 12.06.2019

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија.

Младите пијанисти од Крива Паланка лауреати на меѓународниот „Пијанофест 2019″

iPortal - 11.06.2019

Младите пијанисти од Крива Паланка, седумгодишниот Матеј Георгиевски и петгодишната Меглена Георгиевска ја освоија специјалната, прва награда со освоени 100 поени и ја понесоа титулата лауреати во нивната категорија на Меѓународниот натпревар во ...

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Република - 12.06.2019

Единаесет млади виолинисти од Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија.

Единаесет млади музичари на 7. „Виолинфест“

Вечер - 12.06.2019

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија.