TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оценки на експертите – за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

24 Вести - 12.01.2018

Издавањето на еврообврзницата, според економистите беше најавено и очекувано. Ниската камата се оценува како успех, но сепак се поставувата неколку прашања за начинот на кој ќе се трошат парите.

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

Канал5 - 12.01.2018

Македонија ја издаде шестата еврообврзница од половина милијарда евра, со рок на достасување од 7 години и каматната стапка 2,75 проценти. Еврообврзницата се издава за враќањето на домашни долгови,за подобрување на ликвидноста на пазароти со цел да ...

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

Сител - 12.01.2018

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра. Вчера беше издадена еврообврзницата во висина од 500 милиони евра, во вторникот по основ на државни хартии од врендост запиша 73,7 милиони.

Експертите обвинуваат за нетранспарентно донесена еврообврзница

Алфа - 12.01.2018

Нетранспарентно донесена евробврзница – вака експертите го оценија вчерашното задолжување на Владата на надворешниот пазар за половина милијарда евра. Нетранспарентно донесена евробврзница – вака експертите го оценија вчерашното задолжување на ...

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Фокус - 12.01.2018

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски истражувања „Finance think“, откако ...

Сите македонски еврообврзници – земјава должи над пет милијарди евра!

Денар - 12.01.2018

Најновата еврообврзница е тешка 500 милиони евра, таа е шеста по ред издадена од Македонија. Кога јавниот долг достигнува 46% од БДП главното прашање е – за што ќе се користат парите? Најновата еврообврзница тешка 500 милиони евра 500 милиони евра ...

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

МРТ - 12.01.2018

Македонија издаде еврообврзница. Вредноста ѝ е 500 милиони евра. Од Министерството за финансии велат, постигната е историски најниска каматна стапка... Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра.

Што е еврообврзница: Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

еМагазин - 12.01.2018

Владата реши да се задолжи со нови 500 милиони евра преку издавање на еврообврзница. Тоа ќе го изврши, со издавање на хартија од вредност, која ќе претставува гаранција за овој долг пред кредиторите, односно оние што ќе ѝ дадат пари.

Два дена пред евробврзницата, Владата се задолжи за 73,7 милиони евра на домашен пазар

еМагазин - 12.01.2018

Два дена пред да биде издадена еврообврзницата, Министерството за финансии се задолжи за 73,7 милиони евра на домашен пазар преку аукција на државни хартии од вредност. Министерството за финансии на аукцијата која се одржа на 9 јануари издаде хартии ...

Издадена нова еврообврзница од половина милијарда евра

Алсат-М - 11.01.2018

Денеска Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто .

Владата ја подготви првата евро обврзница - каматната стапка 3.37%

Сител - 11.01.2018

Македонија ја почна постапката за издавање еврообвзрница. Ќе се издаде на 7 години и согласно пазарните услови, каматата би достогнала до 3,37%. Постапката би се одвивала преку Ситигруп, Дојче банка и Ерсте банката, објави Ројтерс.

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

Сител - 11.01.2018

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар. Новата еврообврзница, шеста по ред е со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Министерството за финании попладнево соопшти дека ова е историски ...

Задолжувањето продолжува - се бараат купувачи за нова евро обврзница

Алфа - 11.01.2018

Наместо од Министерството за финансии, јавноста од странски медиуми дозна дека Владата издава еврообврзница. Наместо од Министерството за финансии, јавноста од странски медиуми дозна дека Владата издава еврообврзница.

Државата издаде нова еврообврзница - за што ќе се трошат парите?

Фактор - 11.01.2018

Министерството за финансии денеска на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра. Рокот на достасување е седум години и каматна стапка од 2,75%.

Македонија започна постапка за издавање на еврообврзница

еМагазин - 11.01.2018

Македонија започна постапка за издавање еврообвзрница. Како што објави Ројтерс, предвидено е да биде издадена седумгодишна обврзница со каматна стапка која според условите би достигнала до 3,37%.

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Либертас - 12.01.2018

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски истражувања „Finance think“, откако ...

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

Бриф - 12.01.2018

Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра. Рокот на достасување ѝ е седум години, каматната стапка 2,75 проценти. „ Ова е историски убедливо најниска каматна стапка постигната за било која од ...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка

+инфо - 11.01.2018

Еврообврзницата е издадена на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на ...

Задолжувањето продолжува – се бараат купувачи за нова евро обврзница

Република - 11.01.2018

Владата издава еврообврзница. Ројтерс објави дека земјава веќе почнала со промотивни активности за издавање на 7-годишна еврообврзница со стапка од 3,375%. На потенцијалните купувачи на странскиот пазар еврообврзницата ќе им ја понудат Ситигруп, ...

„Фајнанс тинк“ за еврообврзницата: Граѓаните мора да знаат за што се трошат нивните пари

Академик - 12.01.2018

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на Буџетот во износ од околу 600 милиони евра. Оваа потреба е генерирана од проектираниот буџетски дефицит и од износите ...

Сите детали: Македонија ја издаде шестата еврообврзница

еМагазин - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%, информираат од Министерството за финасии.

Пак ќе се задолжуваме: Ќе се издава нова еврообврзница

Телевизија Нова - 12.01.2018

Македонија стартува со промотивни активности за издавање на седумгодишна еврообврзница со стапка од 3,375 % , пишува денеска Ројтерс. На потенцијалните купувачи на странскиот пазар еврообврзницата ќе им ја понудат Ситигруп, Дојче Банк и Ерсте Груп.

Задолжувањето продолжува – издадена еврообврзница од половина милијарда евра

Алфа - 11.01.2018

Владата не задолжи за половина милијарда евра. Најден е купувач за новоиздадената еврообврзница со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто. Владата не задолжи за половина милијарда евра.

Фајненс Тинк: Задолжувањето очекувано и поволно, но граѓаните мора да знаат за што се трошат нивните пари

МКД - 12.01.2018

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, но Владата не отвори јавна дебата, а граѓаните мора да знаат за што се ...

Македонија се задолжи за 500 милиони евра

24 Вести - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Ова е историски убедливо најниска каматна стапка постигната за било која од ...

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Локално - 12.01.2018

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски истражувања „Finance think“, откако ...

Издадена шестата еврообврзница - Македонија се задолжи половина милијарда евра

Press24 - 11.01.2018

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто

Макфакс - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто. Според Министерстото за финансии, ова е историски убедливо најниска ...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

Вечер - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Според Министерстото за финансии, ова е историски убедливо најниска каматна ...

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Сакам да кажам - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%, соопшти попладнево Министерството за финансии.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

А1 On - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, информираат од министерството за финансии.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница – 500 млн. евра со рок на достасување од 7 години

Стандард - 11.01.2018

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Канал5 - 11.01.2018

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии . Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Мета - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството за финансии.

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра со рок на достасување 7 години

Нова ТВ - 11.01.2018

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Локално - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, информираат од министерството за финансии.

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Sky - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството за финансии.

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Република - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството за финансии.

Нова еврообврзница од половина милијарда евра

Телма - 11.01.2018

Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто .

Издадена нова еврообврзница: Македонија се задолжи за половина милијарда евра

ТВ21 - 11.01.2018

Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра, со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто, писмено информираа од финансии.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница...

Н.Македонија - 11.01.2018

Македонија ја издаде шестата еврообврзница Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од ...

Издадена шестата еврообврзница, секој граѓанин задолжен за нови 287 евра

Курир - 11.01.2018

Граѓаните на Република Македонија во првите 11 дена од новата 2018 година, се задолжени поединечно за 287 евра. Министерството за финансии денес соопшти дека Македонија ја издала шестата еврообврзница.

Македонија издаде еврообврзница со убедливо најниска каматна стапка досега

Слободен Печат - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството за финансии.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто

Точка - 11.01.2018

Според Министерстото за финансии, ова е историски убедливо најниска каматна стапка постигната за која било од македонските еврообврзници како одраз на исклучително високата доверба кај меѓународните инвеститори за перспективите на македонската ...

Финансии ја издаде шесттата еврообврзница, ново задолжување од половина милијарда евра

Нетпрес - 11.01.2018

Граѓаните на Република Македонија во првите 11 дена од новата 2018 година, се задолжени поединечно за 287 евра. Министерството за финансии денес соопшти дека Македонија ја издала шестата еврообврзница.

Ново задолжување – овој пат 500 милиони евра

Sky - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто. Според Министерстото за финансии, ова е историски убедливо најниска ...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница – ќе се задолжиме за 500 милиони евра

Либертас - 11.01.2018

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Р.С.Европа - 12.01.2018

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Вечер - 11.01.2018

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството за финансии.

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Фокус - 12.01.2018

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години.