TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Четири години во две минути: Што направи Џастин Трудо во еден мандат?

Кајгана - 12.09.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо распиша општи избори и го распушти Парламентот. „Канаѓаните ќе излезат на гласање на 21 октомври. Направивме многу во изминатите четири години, но всушност допрва почнуваме“, рече Трудо.

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

А1 On - 12.09.2019

Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...

Се распушта канадскиот Парламент , Трудо распиша избори

Канал5 - 11.09.2019

Досегашниот канадски премиер Жастин Трудо објави денеска дека го распуштил Парламентот и објавил почеток на изборната кампања за изборите што ќе се одржат на 21 . октомври. Либералниот лидер, кој бара втор мандат, се состана со генералниот гувернер ...

Четири години во две минути: Што направи Џастин Трудо во еден мандат?

Локално - 12.09.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо распиша општи избори и го распушти Парламентот. „Канаѓаните ќе излезат на гласање на 21 октомври. Направивме многу во изминатите четири години, но всушност допрва почнуваме“, рече Трудо.

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

24Инфо - 12.09.2019

– Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...

Џастин Трудо го распушти парламентот и распиша избори во Канада

1tv - 12.09.2019

Досегашниот канадски премиер Џастин Трудо објави денеска дека го распуштил Парламентот и објавил почеток на изборната кампања за изборите што ќе се одржат на 21 . октомври. Либералниот лидер, кој бара втор мандат, се состана со генералниот гувернер ...

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

Вечер - 12.09.2019

Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...

Џастин Трудо го распушти парламентот и распиша избори во Канада

Либертас - 12.09.2019

Досегашниот канадски премиер Џастин Трудо објави денеска дека го распуштил Парламентот и објавил почеток на изборната кампања за изборите што ќе се одржат на 21 . октомври. Либералниот лидер, кој бара втор мандат, се состана со генералниот гувернер ...

Трудо го распушти Парламентот и распиша избори за 21 октомври

Слободен Печат - 12.09.2019

Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на шестонеделна изборна кампања. Канадскиот премиер Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи ...

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

Нетпрес - 12.09.2019

Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...

Трудо го распушти Парламентот и распиша избори

Макфакс - 12.09.2019

Канадскиот премиер, Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. „Направивме многу во изминатите четири години, но вистината е дека допрва почнуваме“, изјави Трудо, додавајќи дека Канаѓаните треба да одлучат дали ...

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

MakPress - 12.09.2019

Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

iPortal - 12.09.2019

Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...

Премиерот на Канада го распушти Парламентот и распиша избори

Опсервер - 12.09.2019

Премиерот на Канада Џастин Трудо го распушти Парламентот и распиша општи избори за 21 октомври. Трудо имаше средба со генералната гувернерка Џулија Пајет, вршител на должноста шеф на државата, која и формално даде одобрување за почеток на ...