TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И Хрватска се празни: За десет години помалку 200.000 жители, колку цел Сплит

ММС - 20.01.2021

Во изминатата деценија во Хрватска бројот на жителите опаднал за околу 200.000 или приближно колку цел Сплит, вториот град по големина во земјата.Само Заграб има благ пораст на населението во цела Хрватска.

Хрватска се празни, покуса за население колку цел еден Сплит

Фактор - 20.01.2021

За eдна деценија, Хрватска изгубила население колку цел еден Сплит. Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои во за 10 години е зголемен бројот на жители, а сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, пишуваат ...

За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

Независен - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

За 10 години во Хрватска „исчезнал” град со големина на Сплит

24Инфо - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Демографија: За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

Опсервер - 20.01.2021

– Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Демографија: За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

А1 On - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Демографија: За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

Либертас - 20.01.2021

– Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Демографија: За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

Вечер Прес - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Демографија: За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

Слободен Печат - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Демографија: За 10 години во Хрватска „исчезнал“ град со големина на Сплит

MakPress - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.

Хрватите продолжуваат со иселувањето

Н.Македонија - 21.01.2021

По влезот на Хрватска во Европската Унија продолжи трендот на иселување на граѓаните од оваа балканска држава. Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека ...

За 10 години Хрватска изгубила население колку што има Сплит

Република - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои во изминатата деценија е зголемен бројот на жители, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители.

Хрватска: Само во Загреб и Истарската жупанија расте бројот на жители – сите останати жупании губат илјадници жители

Курир - 20.01.2021

Градот Загреб и Истарската жупанија се единствените области во Хрватска во кои бројот на жители е зголемен во изминатата деценија, додека сите други жупании изгубиле повеќе од 200.000 жители, објави загрепски Вечерњи лист.