TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Групата „Бернајс пропаганда“ добила средства за концерт без да знае за тоа

МКД - 13.02.2018

Откако хрватскиот магазин за поп-култура „Равно до дна“ објави текст со наслов „Измамени 'Бернајс пропаганда': скандал во Министерството за култура на Македонија“ се обидовме да откриеме што точно се случило.

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Макфакс - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

Култура им додели пари, а Бернејс Пропаганда прв пат слушаат за концерт во Филхармонија

А1 On - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби повеќе од 4 илјади евра од министерството за култура за концерт со групата Бернејс Пропаганда, планиран за 27 април оваа година, меѓутоа бендот Бернејс Пропаганда не знаел ништо за тоа, објавува порталот „ Равно до дна ...

Кој конкурирал во име на „Бернајс пропаганда“ и Македонска филхармонија за концерт од 4.000 евра?

Кајгана - 13.02.2018

Министерството за култура вчера ги објави резултатите од Годишниот конкурс за проекти од национален интерес во културата за 2018 година, според кои на Македонската филхармонија ѝ се одобрени повеќе од 4.000 евра за реализирање на концерт со групата ...

Илиески: Програмата на Македонска Филхармонија е ревидирана и навреме доставена до Министерство за култура

AKO - 13.02.2018

Директорот на Македонска Филхармонија, Виктор Илиески, за АКО.мк изјави дека програмата за работа и концерти на Македонска Филхармонија веднаш по неговото доаѓање на чело на институцијата , е ревидирана и доставена навреме до Министерство за култура.

Македонска Филхармонија доби пари за концерт со Bernays Propaganda кои првпат слушаат за тоа

AKO - 13.02.2018

Уште еден скандал со доделувањето државни дотации од Министерство за култура на конкурсот за проекти од национален интерес. Македонската група Bernays Propaganda, која е меѓународно позната со својот модерен музички стил и видео записи, е изненадена ...

Српски медиуми: Измамени „Bernays Propaganda“-скандал во Министерството за култура на Македонија

Република - 13.02.2018

На српскиот портал „Равнододна.ком“(ravnododna.com) денеска е објавен текст со наслов : Измамени „Bernays Propaganda“-скандал во Министерството за култура на Македонија. Според нив, Македонската филхармонија во понеделникот добила преку 4 илјади ...

ИЗМАМЕНИТЕ Bernays Propaganda: Скандал во Министерството за култура на Македонија

Женски магазин - 13.02.2018

Македонската филхрамонија во понеделникот доби преку четири илјади евра од Министерството за култура на Македонија за концерт на групата Bernays Propaganda со истата таа Македонска филхармонија за концерт кој е наводно планиран за 27 aприл.

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Точка - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

Култура им додели пари, а Бернејс Пропаганда прв пат слушаат за концерт во Филхармонија

Поглед - 13.02.2018

Македонската филхармонија доби повеќе од 4 илјади евра од министерството за култура за концерт со групата Бернејс Пропаганда, планиран за 27 април оваа година, меѓутоа бендот Бернејс Пропаганда не знаел ништо за тоа, објавува порталот „ Равно до дна ...

Групата „Бернајс пропаганда“ добила 4.000 евра од Култура без да конкурира

+инфо - 13.02.2018

Групата „Бернајс пропаганда“ се нашла како добитиник на пари за концерт во резултатите од Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година, иако за такво нешто воопшто не конкурирала.

Скандал во Министерството за култура: Кој сака да се „офајди“ во името на Bernays Propaganda?

Фактор - 13.02.2018

Македонската филхрамонија во понеделникот доби преку четири илјади евра од Министерството за култура на Македонија за концерт на групата Bernays Propaganda со истата таа Македонска филхармонија за концерт кој е наводно планиран за 27 aприл.

Групата „Бернајс пропаганда“ добила средства за концерт без да знае за тоа

МК News - 14.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

Групата „Бернајс пропаганда“ добила 4.000 евра за концерт без да конкурира

Слободен Печат - 13.02.2018

Групата „Бернајс пропаганда“ се нашла како добитиник на пари за концерт во резултатите од Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година, иако за такво нешто воопшто не конкурирала.

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Скопје24 - 14.02.2018

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е планиран за 27 април оваа година, Но, од „Бернајс пропаганда“ велат дека воопшто не знаат за овој концерт и дека не потпишале ...

„Бернајс пропаганда“ изненадени – прочитале дека добиле 4.000 евра за концерт, а не конкурирале во Министерството за ...

Либертас - 13.02.2018

Групата „Бернајс пропаганда“ се нашла како еден од добитниците на средства за одржување на концерт од Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година од Министерството за култура, иако за такво нешто воопшто не ...