TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

1tv - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

1tv - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

Локално - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров се сретна со навата амбасадоркана САД: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија

Локално - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Мери Бeрнс: САД ќе се заложи за изградба на посилни институции и борба против корупција во Македонија

Сител - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

Вечер - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да нè види во НАТО

Бриф - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

24 Вести - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

Телма - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

Опсервер - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

Press24 - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Средба Димитров – Бернс: Во Северна Македонија е направен напредок

ТВ21 - 12.07.2019

Министерот за надворешни работни Никола Димитров, денеска имаше средба со новоименуваната амбасадорка на САД Кејт Мари Бернс. Како што информираат од МНР, Министерот Димитров на средбата со Бернс изразил очекување дека исклучително позитивниот тренд ...

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

Опсервер - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров со Бернс: Доаѓате во време кога имаме многу направено во исполнување на клучните стратешки цели

Денешен - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

Либертас - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Со желба што поскоро да не види во НАТО, американска амбасадорка Кејт Бернс му ги предаде акредитивте на Пендаровски

МКД - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров-Бернс: Важно е да се искористи овој моментум

MakPress - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски: Со нетрпение очекувам да ве видам во НАТО

Денешен - 12.07.2019

-Повеќе од 25 години работиме заедно и постигнавме многу во унапредување на нашите заеднички цели – да ја видиме Северна Македонија целосно интегрирана во западните институции и целосно посветена на нашите заеднички вредности, демократијата, ...

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

Сител - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

ММС - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не’ види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски со желба што поскоро да не види во НАТО

iPortal - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.

Димитров-Бернс: Извонреден напредок е направен во Северна Македонија, важно е да се искористи овој моментум

iPortal - 12.07.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот амбасадор на САД во Скопје, Кејт Мари Бернс, која му ги предаде копиите на акредитивните писма за нејзино именување за амбасадор во нашата земја.

Кејт Бернс му ги предаде акредитивите на Пендаровски

MakPress - 12.07.2019

Со желба што поскоро да не види како 30. членка на НАТО, новата американска амбасадорка Кејт Бернс денеска на церемонијата во Вила Водно му ги предаде акредитивните писма на шефот на државата Стево Пендаровски.