TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разговор со Ана Голејшка Џикова: Во свет што е опасен, доброто дете со срце полно љубов ќе успее да направи разлика

Слободен Печат - 06.12.2023

„Емпатијата и солидарноста се број 1 кога е во прашање примарното воспитување. Не само кон луѓето туку и кон животните, средината, домот, заедницата“, вели Ана. Да се твори за деца е прекрасна, но и одговорна работа.

Промоција на краткиот анимиран филм „Лисичката плетачка“ и делата на Ана Голејшка Џикова и Иванка НиБа

Н.Македонија - 05.12.2023

Промоцијата на анимираниот филм за деца „Лисичката плетачка“ и на двете дела на авторката Ана Голејшка Џикова и илустраторката Иванка НиБа – „Лисичката плетачка“ и „Лепчето што расте“, ќе се одржи утре во Музејот на Град Скопје од 18.30 часот.

Промоција на анимиран филм и на сликовници

Н.Македонија - 04.12.2023

Промоција на краткиот анимиран филм „Лисичката плетачка“, а наедно и промоција на двете дела на авторката Ана Голејшка Џикова и илустраторката Иванка НиБа, „Лисичката плетачка“ и „Лепчето што расте“, ќе се одржи в среда, во 18.30 часот, во Музејот ...

Промоција на краткиот анимиран филм „Лисичката плетачка“

Екран - 05.12.2023

Во среда на 6 декември 2023 година, во Музеј на град Скопје во 18:30 часот, ќе се одржи промоцијата на краткиот анимиран филм „Лисичката плетачка“. Добрина, љубов, пријателство, емпатија, солидарност – карактеристики кон кои се стремиме како луѓе, ...

Промоција на краток анимиран филм „Лисичката плетачка”

Окно - 05.12.2023

На 6-ти декември, во Музеј на град Скопје, од 18:30 часот, ќе се одржи промоција на анимиран филм „Лисичката плетачка” и воедно промоција на двете дела на авторката Ана Голејшка Џикова и илустраторката Иванка НиБа, „Лисичката плетачка” и „Лепчето ...

Промоција на краткиот анимиран филм „Лисичката плетачка“ и две книги за деца на авторката Ана Голејшка Џикова

Република - 06.12.2023

Во среда на 6 декември 2023 година, во Музеј на град Скопје во 18:30 часот, ќе се одржи промоцијата на краткиот анимиран филм „Лисичката плетачка“. Добрина, љубов, пријателство, емпатија, солидарност – карактеристики кон кои се стремиме како луѓе, ...