TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

30 години уметност: Решат Амети ја собра политичката елита на ретроспективната изложба

Независен - 28.10.2020

Во Даут пашин амам вчера беше отворена ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети со наслов „30 години уметност“. „ Националната Галерија како стожер на уметноста во земјата, оваа година ја помина во исклучителни околности поради ...

Отворена ретроспективна изложба на Решат Амети во Даутпашиниот амам

Макфакс - 28.10.2020

Ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети со наслов „30 години уметност“ беше отворена вчера во Даут пашин амам. Министерката за култура, Ирена Стефоска, му посака успех на Амети во понатамошната сликарска кариера.

Отворена изложба на Решат Амети со која одбележува 30 години творештво

Gostivarpress.mk - 28.10.2020

Вчеравечер во Даут пашин амам во Скопје беше отворена ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети од Гостивар, со наслов „30 Години уметност“. Токму 3 децении поминале од првата самостојна изложба на Амети, која ја реализирал во 1990 ...

Отворена ретроспективна изложба на Решат Амети во Даут пашин амам

Опсервер - 28.10.2020

Ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети со наслов „30 години уметност“ беше отворена вчера во Даут пашин амам. Министерката за култура, Ирена Стефоска, му посака успех на Амети во понатамошната сликарска кариера.

Отворена ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети

А1 On - 28.10.2020

Во Даут пашин амам синоќа беше отворена ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети со наслов „30 години уметност“. – Националната Галерија како стожер на уметноста во земјата, оваа година ја помина во исклучителни околности поради ...

Отворена ретроспективна изложба на Решат Амети

Вечер Прес - 28.10.2020

Ретроспективната изложба на академскиот сликар Решат Амети со наслов „30 години уметност“ беше отворена вчера во Даут пашин амам. Министерката за култура, Ирена Стефоска, му посака успех на Амети во понатамошната сликарска кариера.