TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се намалува бројот на заболени од грип

МРТ - 22.03.2018

Оваа недела најголем број заболени лица, 227, се пријавени од подрачјето на Скопје, а најголем број од заболените се на возраст од 15 до 64 години. Во текот на изминатата недела во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е ...

Во Македонија има 11 заболени од морбили

Нова ТВ - 22.03.2018

За три месеци во Македонија вкупно 11 лица заболеле од морбили. Пет од нив воопшто не биле вакцинирани, соопштија од Институст за јавно здравје. Се смета дека причината за зараза со мала сипаница е престојот во Косово и Србија, заради фактот што во ...

Изминатата недела регистрирани 1.304 заболени од грип

А1 On - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци заболени 11 лица од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

Канал5 - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

СЗО: Опаѓа бројот на заболени од туберкулоза во Европа

Независен - 22.03.2018

Бројот на нови пациенти со туберкулоза се намалува со просечна стапка од 4,3 отсто годишно во Европа, соопштија Европскиот центар за превенција и контрола на болести и Светската здравствена организација (СЗО).

Уште 56 лица заболени од грип во Велес

А1 On - 21.03.2018

Минатата недела во Велес се евидентирани уште 56 лица заболени од грип. Епидемиологот д-р Билјана Трајкова, најголем дел од болните се во најголемата возрасна група, од 16 до 64 години. Овој месец, досега, заедно со новозаболените, регистрирани се ...

Се бараат невакцинираните деца за морбили...

Н.Македонија - 21.03.2018

Се бараат невакцинираните деца за морбили Службите за имунизација при Здравствените домови ја проверуваат евиденцијата и бараат невакцинирани или нецелосно вакцинирани деца, за да ги повикаат родителите да ги донесат на вакцинација.

Во Македонија има 11 заболени од морбили

Скопје24 - 22.03.2018

За три месеци во Македонија вкупно 11 лица заболеле од морбили. Пет од нив воопшто не биле вакцинирани, соопштија од Институст за јавно здравје. Се смета дека причината за зараза со мала сипаница е престојот во Косово и Србија, заради фактот што во ...

Изминатата недела регистрирани 1.304 заболени од грип

Канал5 - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

ЕП: Земјите членки на ЕУ да се борат против антивакциналните движења

Независен - 21.03.2018

Членовите на Комитетот за животна средина на Европскиот парламент вчера ги повикаа земјите членки да усвојат поактивен пристап кон борбата против двоумењето околу вакцинацијата. - Многу е загрижувачко што употребата на вакцини во земјите членки брзо ...

За три месеци 11 лица заболени од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

А1 On - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

Зголемен бројот на заболени од грип во Велес

Press24 - 21.03.2018

Минатата недела во Велес се евидентирани уште 56 лица заболени од грип. Како што информира за МИА епидемиологот д-р Билјана Трајкова, најголем дел од болните се во најголемата возрасна група, од 16 до 64 години.

Најмногу се разболуваат децата Каква е состојбата со грипот во Македонија?

Курир - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

Единаесет заболени од мали сипаници годинава...

Н.Македонија - 22.03.2018

Единаесет заболени од мали сипаници годинава За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид.

Уште 56 лица заболени од грип во Велес

Бриф - 21.03.2018

Минатата недела во Велес се евидентирани уште 56 лица заболени од грип. Како што информира за МИА епидемиологот д-р Билјана Трајкова, најголем дел од болните се во најголемата возрасна група, од 16 до 64 години.

Намалување на заболените од грип во Македонија

Press24 - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци заболени 11 лица од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

Алфа - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во ...

Изминатата недела регистрирани 1.304 заболени од грип

Независен - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци 11 лица заболеле од мали сипаници

+инфо - 22.03.2018

Хоспитализирани биле седум од заболените лица, а кај два случаи се регистрирани компликации во вид на пневмонија. За три месеци во Македонија се регистрирани 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, ...

Изминатата недела регистрирани 1.304 заболени од грип

ТВ21 - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци заболени 11 лица од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

Локално - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

Изминатата недела регистрирани 1.304 заболени од грип

Орбис - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

Единаесет заболени од мали сипаници годинава

Република - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

Децата на удир – грипот се уште присутен во Македонија

Скопје инфо - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци заболени 11 лица од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

Слободен Печат - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

Изминатата недела регистрирани 1.304 заболени од грип

Сител - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

Вкупно 11 лица заболеа од мали сипаници за само три месеци

Независен - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници. Осум од заболените лица живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и во Охрид, информираа од Институтот за јавно здравје.

Каква е состојбата со грипот во Македонија?

Нетпрес - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци заболени 11 лица од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

Сител - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

Зс една недела во Македонија регистрирани 1.304 заболени од грип

Бриф - 22.03.2018

Во текот на изминатата недела (од 12 март до 18 март), во Република Македонија се регистрирани 1.304 заболени од грип, што е намалување за 31 отсто споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 1.980 заболени од грип, се наведува во ...

За три месеци заболени 11 лица од мали сипаници, а во 2017 вкупно имало 19

Орбис - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници – лекарите апелираат за вакцинација

Скопје инфо - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...

За три месеци 11 лица заболени од мали сипаници во Македонија

Press24 - 22.03.2018

За три месеци во Македонија регистрирани се 11 случаи на мали сипаници, осум од заболените живеат во Скопје, а по еден во Куманово, Тетово и Охрид. Во 2017 година биле регситрирани 19 случаи од кои 16 во Центарот за јавно здравје Скопје и по еден во ...