TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најскапата течност на светот: Смртоносната отровна компонента покажа потенцијал за лекување на човечки тумори на мозок!

Фактор - 13.01.2021

Отров од „Израелската пустинска шкорпија“ не само што е најскапиот отров на светот, туку е и најскапата течност во светот. Цената на оваа течност е огромна, дури неверојатни 39 милиони долари за галон, односно за само 3-4 литри (галон од 4,5 литри ...

Ова е најскапата течност во светот: Компонента од смртоносен отров клучна за лекување тумор?

Кумановски м. - 12.01.2021

Отров од скорпија чие име е „израелска пустинска скорпија“ не само што е најскапиот отров на светот, туку е и најскапата течност во светот. Цената на оваа течност е огромна, дури неверојатни 39 милиони долари за галон, односно за само 3-4 литри (4,5 ...