TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Николоски: Ако сакаме ефикасна држава, мора да се намалува јавниот сектор

Либертас - 19.06.2024

– Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кандидат за вицепремиер и министер за транспорт, изјави дека покрај кратењето на институции ќе има и кратење на директорски места, а ќе се укинат и неколку агенции поврзани со ...

Николоски:Идејата за поефикасна администрација ја правиме преку кратење на институции и функции

Канал5 - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

Николовски: Мора да се намалува јавниот сектор а да расте приватниот

Телма - 19.06.2024

Сите сме свесни дека јавната администрација е преобемна и неефикасна, а сите сме свесни дека приватниот сектор веќе има недостаток на работна сила, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски во вечерашната Топ Тема на Телма, ...

НИКОЛОСКИ: Ќе се скрати бројот на државни институции за 20 отсто, ќе има сериозна истрага во Фондот за иновации

Денешен - 19.06.2024

Сите сме свесни дека јавната администрација е преобемна и неефикасна, а сите сме свесни дека приватниот сектор веќе има недостаток на работна сила, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во вечерашната Топ Тема на Телма, зборувајќи ...

Николоски: Идејата за поефикасна администрација ја правиме преку кратење на институции, но и функции

Курир - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

Николоски: Идејата за поефикасна администрација ја правиме преку кратење на институции, но и функции

Опсервер - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

Николоски: Со реорганизацијата на министерствата се крати бројката на државни функционери за 20 отсто

Lider - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...

Николовски: Ќе се скрати бројот на државни институции за 20 отсто, прво кратење ќе биде во делот на т.н економски ...

Локално - 19.06.2024

Сите сме свесни дека јавната администрација е преобемна и неефикасна, а сите сме свесни дека приватниот сектор веќе има недостаток на работна сила, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во вечерашната Топ Тема на Телма, зборувајќи ...

Николоски: Идејата за поефикасна администрација ја правиме преку кратење на институции, но и функции

Република - 19.06.2024

Со измените во Законот за организација и работа на органите на управата скративме доста институции. Идејата ни е да правиме и втор кратење на директорски места, рече Александар Николоски, пратеник и член на Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе биде ...