TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денес е Спасовден: Многу е важно да не го правите ова ако не сакате да донесете болест во вашето семејство

Женски магазин - 13.06.2024

Денеска се слави Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духовден и секогаш е во четврток. „На овој ден, во четвртокот на шестата недела по Пасха, го празнуваме Вознесението на Господ Бог и Спасител наш Иисус ...

Денеска се празнува Спасовден

Екран - 13.06.2024

Вознесение Христово – Спасовден Четириесет дена по Воскресението, Спасителот го остварува она што го вети од почетокот. Се врати при Својот Отец за да Го испрати при учениците Духот на Вистината. Оттогаш Христос седи од десната страна на Отецот.

Во четврток е Спасовден - денот кога Христос се вознесе на небото

Скопје инфо - 11.06.2024

Овој четврток православните христијани го слават Спасовден. Спасовден – празникот на христовото вознесение е еден од најголемите христијански празници. Спасовден секогаш е во четврток и се празнува 40 дена по Велигден.

Во четврток е Спасовден – денот кога Христос се вознесе на небото

24Инфо - 11.06.2024

Овој четврток православните христијани го слават Спасовден. Спасовден – празникот на христовото вознесение е еден од најголемите христијански празници. Спасовден секогаш е во четврток и се празнува 40 дена по Велигден.

УТРЕ Е СПАСОВДЕН: Православните христијани во Македонија го слават Христовото вознесение, секогаш во четврток 40 дена ...

Денешен - 12.06.2024

Утре православните христијани го празнуваат Христовото вознесение – Спасовден, кој се паѓа четириесет дена по Велигден, а во Македонија има голем култ. Утре именден празнуваат: Спасе, Спасија, Спаска… Празникот на Христовото вознесение – Спасовден ...