TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕЛЕМ, Македонски пошти и МИА добија нови имиња, согласно Преспанскиот договор

Сител - 20.03.2019

На вчерашната седница на Владата се утврдени новите називи за ЕЛЕМ, Македонска Пошта и МИА сдогласно догворот од преспа. Новото име на МИА отсега ќе биде Медиумска информативна агенција –Скопје, ЕЛЕМ ќе се вика Електрани на Северна Македонија –ЕСМ, ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури

А1 On - 19.03.2019

Владата на денешната владина седница го усвои Предлог законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се зголемува опфатот на компании кои може ...

Елем станува ЕСМ, Македонска пошта – станува Пошта на Северна Македонија: Ова се новите имиња на некои институции

Centar - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во ...

Владата ги усвои новите имиња на ЕЛЕМ, МИА и Македонска пошта

ТВ21 - 19.03.2019

И официјално, информативната агенција МИА, потоа ЕЛЕМ и „Македонски пошти“, добија нови имиња, и Владата откри како во иднина ќе се нарекуваат. Тоа го усвоија на денешната 126-та седница. „На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и ...

ЕЛЕМ стана ЕСМ, Владата ги усвои новите имиња и на Македонска пошта и на МИА

Фокус - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во ...

Елем станува ЕСМ, Македонска пошта станува Пошта на Северна Македонија: Ова се новите имиња на институциите

Курир - 19.03.2019

И официјално, информативната агенција МИА, потоа ЕЛЕМ и „Македонски пошти“, добија нови имиња, и Владата откри како во иднина ќе се нарекуваат. Тоа го усвоија на денешната 126-та седница. „На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и ...

Владата ги усвои новите имиња на ЕЛЕМ, МИА и Македонска пошта

4NEWS - 19.03.2019

И официјално, информативната агенција МИА, потоа ЕЛЕМ и „Македонски пошти“, добија нови имиња, и Владата откри како во иднина ќе се нарекуваат. Тоа го усвоија на денешната 126-та седница. „На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и ...

„Македонска пошта“ стана „Пошта на Северна Македонија“, ЕЛЕМ – ЕСМ, а МИА Медиумска информативна агенција

+инфо - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во ...

Влада: МИА станува Медиумска информативна агенција

Локално - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 126-та седница го прошири опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури, ја усвои информација за потреба од Стратегија за транспарентност и го прифатен ...

Влада: Се проширува опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури

Канал5 - 19.03.2019

На 126-та седница Владата на РСМ е усвоена информација за потреба од Стратегија за транспарентност и е прифатен текстот на Договорот за намалување на цените на роаминг на Западен Балкан. Владата на Република Северна Македонија на денешната владина ...

Влада: Прифатен договорот за намалување на цените во роаминг

Вечер - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 126-та седница го прошири опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури, ја усвои информација за потреба од Стратегија за транспарентност и го прифатен ...

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

Нова ТВ - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

24Инфо - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Елем станува ЕСМ, Македонска пошта станува Пошта на Северна Македонија

Нетпрес - 19.03.2019

И официјално, информативната агенција МИА, потоа ЕЛЕМ и „Македонски пошти“, добија нови имиња, и Владата откри како во иднина ќе се нарекуваат. Тоа го усвоија на денешната 126-та седница. „На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и ...

Добивме „Пошта на Северна Македонија”

ММС - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

„Македонски Пошти" сега се „Пошта на Северна Македонија" - Ново име и на ЕЛЕМ

Press24 - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

24 Вести - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

ЕЛЕМ стана ЕСМ: Кои се новите имиња на МИА, Македонска пошта…

еМагазин - 19.03.2019

На денешната седница Владата го разгледа и усвои и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во државна ...

„Македонската информативна агенција“ стана „Медиумска информативна агенција“

Скопје1 - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во ...

ЕЛЕМ станува ЕСМ, Македонска пошта – станува Пошта на Северна Македонија

Независен - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница го разгледа и усвои Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна ...

Владата ја одржа 126-тата седница

1tv - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 126-та седница го прошири опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури, ја усвои информација за потреба од Стратегија за транспарентност и го прифатен ...

Влада- МИА останува МИА, ЕЛЕМ станува ЕСМ

Р.С.Европа - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

MTM - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи за МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

Н.Македонија - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

Сител - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

Скопје24 - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Елем од денеска е ЕСМ, променето е името и на Македонска пошта: Ова се новите имиња на институциите

Магазин - 19.03.2019

На денешната 126-та седница владата и официјално ги потврди новите имиња на информативната агенција МИА, ЕЛЕМ и „Македонски пошти“. „На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на ...

Македонски пошти ќе се нарекуваат „Пошта на Северна Македонија“

МКД - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

ЕЛЕМ, МИА и „Македонска пошта“ добија нови имиња

365 - 19.03.2019

На денешната, 126-та владина седница, меѓу другото, разгледан и усвоен беше и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Преспанскиот договор. Согласно истиот, нови имиња добија Македонска информативна агенција (МИА), ...

Македонската информативна агенција ќе се вика Медиумска информативна агенција – останува кратенката МИА

Сакам да кажам - 19.03.2019

Владата соопшти дека на денешната седница го усвоила извештајот од меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во државна ...

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

Опсервер - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

iPortal - 19.03.2019

На вчерашнат владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

ЕЛЕМ стана ЕСМ, Македонска пошта сега е Северна

Република - 19.03.2019

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

Владата ја одржа 126-тата седница, ова се сите донесени одлуки

Либертас - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната 126-та седница го прошири опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури, ја усвои информација за потреба од Стратегија за транспарентност и го прифатен ...

Владата ги преименува ЕЛЕМ, Македонска пошта и МИА и одобри намалување на роамингот

Мета - 20.03.2019

На вчерашната 126-та седница, Владата вчера, меѓу другите точки, го прифатила нацртот на Договорот за понатамошно намалување на цените на роамингот во Западен Балкан и преименуваше три државни претпријатија.

МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта добија нови имиња

Бизнис Вести - 20.03.2019

На вчерашната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во ...

МИА останува МИА, но ,,македонска“ се заменува со Медиумска Информативна Агенција

AKO - 20.03.2019

на вчерашната седница на владата беа утврдени уште неколку нови имиња согласно извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна ...

Нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонски пошти

Канал5 - 20.03.2019

На вчерашната владина седница беше разгледан и усвоен и извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од конечната спогодба со Република Грција, според кој нови називи добија МИА, ЕЛЕМ и Македонска пошта.

ЕЛЕМ стана ЕСМ

Тера - 20.03.2019

На вчерашната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД Македонска информативна агенција – Скопје во ...