TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Околу 13.000 цивилни инвалиди учесници во мировните мисии на НАТО велат дека државата не сака да им помогне

Сакам да кажам - 24.11.2022

Здружението „Вера и надеж“ од Куманово вели дека над 13.000 граѓани од земјава кои учествувале во мировните мисии на НАТО во Ирак и Авганистан се инвалиди, но дека државата сè уште не ја препознава оваа категорија граѓани.

Цивилните инвалиди од Македонија, учесници во НАТО мировните мисии, заборавени од државата

Слободен Печат - 24.11.2022

Заштита и унапредување на правата на инвалидите од НАТО мировните мисии, неусогласеност на државната статистика со фактичкиот број на инвалиди, правната регулатива како и прашања поврзани со здравствено – психолошка помош, се дел од барањата на ...

Околу 2.000 цивилни инвалиди од НАТО мисии само во Тетово, потребен закон за оваа категорија на граѓани

MakPress - 24.11.2022

„Поради 30 годишна транзиција од еден систем на управување и промена од една во друга држава и континуирано губење на работни места во државите што произлегоа од поранешната СФРЈ, голем дел од нашите граѓани во изминативе 20 години беа составен дел ...

МАКЕДОНИЈА ИМА 13.000 ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ ОД МИСИИТЕ НА НАТО!? Фрапантно тврдење на здружение од Тетово

+инфо - 24.11.2022

Во Тетово има околу 2.000 цивилни инвалиди од мировните мисии на НАТО, на државно ниво оваа бројка изнесува околу 13.000, а државната статистика признава само околу 900 лица, тврди Здружението.

Околу 2.000 цивилни инвалиди од НАТО мисии само во Тетово, потребен закон за оваа категорија на граѓани

24Инфо - 24.11.2022

Здружението на инвалиди од НАТО мировни мисии на Република Северна Македонија денеска во Тетово на прес – конференција соопшти дека во Тетово има околу 2.000 цивилни инвалиди од НАТО мировни мисии, додека пак на државно ниво бројката изнесува околу ...