TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oткриена сериозна ранливост на Windows 10

Емитер - 17.01.2020

Истиот ден кога заврши поддршката за Windows 7, поради што Мајкрософт препорача премин на поновата верзија на нивниот оперативен систем, американската Националната агенција за безбедност (NSA) откри сериозна ранливост на Windows 10.

NSA откри голем сигурносен проблем во Windows 10

USB - 17.01.2020

Американската агенција за национална сигурност (NSA) откри голема грешка во оперативниот систем Windows 10, која хакерите можат да ја искористат за создавање малициозен софтвер, кој не се препознава како таков.

Бесплатната надградба од постара Windows верзија на Windows 10 уште може да се искористи

Smartportal - 15.01.2020

Корисниците на Windows 7 кои од вчера останаа без официјална поддршка за својот оперативен систем, можат бесплатно да го надградат својот компјутер на Windows 10 Можеби оваа информација нема да ги засегне голем дел од корисниците на Windows 7 (па и ...

Најновиот безбедносен пропуст на Windows 10 беше откриен и пријавен од страна на NSA

Smartportal - 15.01.2020

Ова се смета за нестандардна практика за оваа државна агенција на САД која обично ги криеше и злоупотребуваше откриените слабости кај оперативните системи Во стандардниот „Patch Tuesday“ вчера, Microsoft издаде безбедносна надградба за Windows 10 ...

Microsoft најави крај за Windows 7: Што треба да направите за да бидете безбедни

ММС - 15.01.2020

Како што беше претходно најавено, поддршката за Windows 7 престанува денес, 14 јануари 2020 година, а Microsoft веќе нема да нуди техничка поддршка или надградби на софтверот. Ова значи дека овој оперативен систем ќе стане безбедносен ризик за ...

Крај за Windows 7: Еве што треба да направите доколку го користите

Скопје24 - 15.01.2020

Како што беше претходно најавено, поддршката за Windows 7 престана на 14 јануари 2020 година, а Microsoft веќе нема да нуди техничка поддршка или надградби на софтверот. Најновите истражувања покажуваат дека повеќе од една третина (38%) од малите ...

Аларм во „Microsoft“! Откриена сериозна ранливост на Windows 10

Алсат-М - 17.01.2020

Американската Национална агенција за безбедност (NSA) откри сериозна ранливост на Windows 10. Грешката е во системот на Windows за потврдување на легитимноста на софтверот, поточно во CryptoAPI услугата на Microsoft којашто им овозможува на ...