TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фон Дер Лајен: Намалете го греењето за 2 степени

Канал5 - 24.06.2022

Додека Европејците се подготвуваат за недостигот на гас предизвикан од руската војна против Украина, претседателката на Европската комисија Урсула Фон Дер Лајен го повтори својот повик до потрошувачите да штедат енергија.

Лајен: Невозможни се нормални односи со Путин

Макфакс - 24.06.2022

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен изјави дека е невозможно да се нормализираат односите меѓу Европската унија и рускиот претседател Владимир Путин. Говорејќи за телевизијата Украина 24, фон дер Лајен објасни дека санкциите ...

Фон дер Лајен: ЕУ да се подготви за прекини во снабдувањето со руски гас

Локално - 24.06.2022

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се предвидува дека еврозоната ќе продолжи со економскиот раст во 2022 и 2023 година, но дека ќе биде помал од очекуваното поради „силното влијание“ на војната во Украина.

Фон Дер Лајен бара некои членки на ЕУ да немаат право на вето

PressingTV - 21.06.2022

„Во надворешните работи, навистина мораме да преминеме на гласање со квалификувано мнозинство“, рече Фон дер Лајен во интервјуто за мала група новинари организирано од нејзината канцеларија пред Самитот на Европскиот совет оваа недела, на кој ...

Лајен: Невозможни се нормални односи со Путин

Точка - 24.06.2022

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен изјави дека е невозможно да се нормализираат односите меѓу Европската унија и рускиот претседател Владимир Путин. Говорејќи за телевизијата Украина 24, фон дер Лајен објасни дека санкциите ...

Лајен: Невозможни се нормални односи со Путин

Press24 - 24.06.2022

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен изјави дека е невозможно да се нормализираат односите меѓу Европската унија и рускиот претседател Владимир Путин. Говорејќи за телевизијата Украина 24, фон дер Лајен објасни дека санкциите ...

Фон дер Лајен: Невозможни се нормални односи со Путин

Нова ТВ - 24.06.2022

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен изјави дека е невозможно да се нормализираат односите меѓу Европската унија и рускиот претседател Владимир Путин. Говорејќи за телевизијата Украина 24, фон дер Лајен објасни дека санкциите ...

Лајен: Невозможни се нормални односи со Путин

Centar - 24.06.2022

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен изјави дека е невозможно да се нормализираат односите меѓу Европската унија и рускиот претседател Владимир Путин. Говорејќи за телевизијата Украина 24, фон дер Лајен објасни дека санкциите ...

Фон Дер Лајен бара Европејците в зима да го намалат греењето за два степени

Република - 24.06.2022

Ако луѓето ширум Европската унија го намалат греењето за само 2 степени и ја подигнат температурата на клима уредите за 2 степени, тоа би заштедило количина на енергија еднаква на гасот што го снабдува од Русија преку гасоводот Северен тек 1 во ...

Дали Европејците ќе ја послушаат Фон Дер Лајен да го намалат греењето?

PressingTV - 25.06.2022

Ако луѓето ширум Европската унија го намалат греењето за само 2 степени и ја подигнат температурата на клима уредите за 2 степени, тоа би заштедило количина на енергија еднаква на гасот што го снабдува од Русија преку гасоводот Северен тек 1 во ...