TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астрономите во чудо поради ѕвезда што мистериозно исчезна

Кумановски м. - 02.07.2020

Астрономите веќе некое време се збунети со исчезнувањето на гигантската sвезда што ја забележале, па се прашуваат дали е можно таа да се претворила во црна дупка без претходно да експлодира во супернова, што според претходните научни сознанија не се ...

Невообичаена ѕвезда посветла од Сонцето исчезнала без трага

USB - 01.07.2020

Можно е ѕвездата да го изгубила својот сјај и да не се гледа од прашината, но многу необично е објаснувањето дека ѕвездата би можела да умре без експлозија во облик на супернова – колапс во црна дупка.

Астрономите запрепастени: Монструозна ѕвезда 2.5 пати посветла од нашето Сонце едноставно исчезнала...

Точка - 30.06.2020

Можно е ѕвездата да го изгубила својот сјај и да не се гледа од прашината, но многу необично е објаснувањето дека ѕвездата би можела да умре без експлозија во облик на супернова - колапс во црна дупка.