TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија штеди струја: Во 23 часот се изгаснаа светлата на познатата катедрала во Келн

Канал5 - 11.08.2022

Војната во Украина не ги погодува само Украина и Русија, туку и многу други делови од светот. Така, Германија воведе мерки за заштеда на енергија поради нејзината зависност од рускиот гас и нафта.

ЌЕ СЕ ГАСНАТ СВЕТЛАТА ВО 23 ЧАСОТ: Германија почнува да штеди!

Вечер Прес - 11.08.2022

Властите во германскиот град Келн одлучија поради кризата во снабдувањето со енергија предизвикана од конфликтот во Украина оваа недела, осветлувањето на јавните објекти, вклучително и познатата туристичка атракција – катедралата во Келн, ќе биде ...

Фотографија на денот: Штедење струја

Deutsche Welle - 10.08.2022

Кризни времиња бараат преземање кризни мерки - поради кризата со енергијата, келнската катедрала ноќе не се осветлува. Оваа фотографија е комбинација од две фотографии - на левата може да се види катедралата во Келн во издание со светло, а на ...

ЌЕ СЕ ГАСНАТ СВЕТЛАТА ВО 23 ЧАСОТ: Германија почнува да штеди!

Курир - 11.08.2022

Властите во германскиот град Келн одлучија поради кризата во снабдувањето со енергија предизвикана од конфликтот во Украина оваа недела, осветлувањето на јавните објекти, вклучително и познатата туристичка атракција – катедралата во Келн, ќе биде ...

Германија почнува со штедењето струја, осветлувањето во Келн ќе се гасне во 23 часот

Нетпрес - 11.08.2022

Властите во западниот германски град Келн одлучија поради кризата во снабдувањето со енергија предизвикана од конфликтот во Украина оваа недела осветлувањето на јавните објекти, вклучително и познатата туристичка атракција, катедралата во Келн, ќе ...

Германија почнува со штедењето струја, осветлувањето во Келн ќе се гасне во 23 часот

Точка - 11.08.2022

Властите во западниот германски град Келн одлучија поради кризата во снабдувањето со енергија предизвикана од конфликтот во Украина оваа недела осветлувањето на јавните објекти, вклучително и познатата туристичка атракција, катедралата во Келн, ќе ...

Германија почнува да штеди, ќе се гаснат светлата во 23 часот

Тера - 11.08.2022

Властите во германскиот град Келн одлучија поради кризата во снабдувањето со енергија предизвикана од конфликтот во Украина оваа недела, осветлувањето на јавните објекти, вклучително и познатата туристичка атракција – катедралата во Келн, ќе биде ...

Келн ќе ги гасне светлата на јавните објекти по 23 часот

Кумановски м. - 11.08.2022

Властите на германскиот град Келн одлучија поради кризата во снабдувањето со енергија предизвикана од војната во Украина, осветлувањето на јавните објекти, вклучително и познатата туристичка атракција – катедралата во Келн, ќе биде исклучено во 23 ...