TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доларот ослабе, цената на нафтата порасна

Кајгана - 07.03.2023

На азиските берзи денеска цените на акциите благо пораснаа, но тргувањето е претпазливо бидејќи централните банки продолжуваат да ги зголемуваат каматните стапки, додека економскиот раст забавува.

Крај на ерата на лесни пари

Денар - 07.02.2023

Ерата на лесни пари заврши и последиците од тоа допрва ќе се чувствуваат на глобалните пазари, кои се надеваат дека поминале агресивните зголемувања на каматните стапки и високата инфлација, пишува „Reuters“.

Ќе има ли ефект повисоката референтна каматна стапка во насока на пониска инфлација

Н.Македонија - 07.02.2023

Подигнувањето на референтната каматна стапка продолжува да биде главното „средство“ на централните банки во Европа, со што сметаат дека ќе го смират ценовниот притисок на производите и на високата инфлација, кој продолжи и во новата 2023 година.

Азиските берзи благо пораснаа

Кумановски м. - 07.02.2023

На азиските берзи цените на акциите благо пораснаа, враќајќи дел од вчерашните загуби, но тргувањето е претпазливо бидејќи централните банки продолжуваат да ги зголемуваат каматните стапки.

Цените на нафтата на најниско ниво во последните три недели

Слободен Печат - 06.02.2023

На светските берзи цените на нафтата паднаа на најниските вредности во последните три недели бидејќи централните банки продолжуваат да ги зголемуваат каматните стапки, па економскиот раст забавува, што може да ја ослаби побарувачката за нафта, ...

Паѓаат цените на нафтата

Вечер Прес - 06.02.2023

Цените на нафтата минатата недела паднаа на најниско ниво во последните три недели. Цената на барелот на лондонскиот пазар минатата недела падна за 7,8 отсто, на 79,94 долари, додека на американскиот пазар цената на барелот се намали за 7,9 отсто, ...

Последиците од повисоките каматни стапки допрва ќе се почувствуваат во наредните квартали

Денар - 06.02.2023

Како што се очекуваше, американската (FED), англиската (BoE) и европската (ECB) банка повторно ги зголемија каматните стапки. Со повторното зголемување на капиталот, главната порака од централните банки е дека врвот на инфлацијата е зад нас и дека ...

Доларот зајакна, цената на нафтата порасна

Кајгана - 07.02.2023

На азиските берзи цените на акциите благо пораснаа, враќајќи дел од вчерашните загуби, но тргувањето е претпазливо бидејќи централните банки продолжуваат да ги зголемуваат каматните стапки.

Доларот зајакна, цената на нафтата порасна

Вечер Прес - 07.02.2023

На азиските берзи цените на акциите благо пораснаа, враќајќи дел од вчерашните загуби, но тргувањето е претпазливо бидејќи централните банки продолжуваат да ги зголемуваат каматните стапки.

Доларот ослабе, цената на нафтата порасна

Lider - 08.02.2023

Азиските берзи се тргуваат внимателно, а пазарите се поддржани од вчерашниот раст на цените на акциите на Волстрит, по коментарите на претседателот на ФЕД Џером Пауел за инфлацијата и каматните стапки.

Доларот ослабе, цената на нафтата порасна

Вечер Прес - 08.02.2023

Азиските берзи се тргуваат внимателно, а пазарите се поддржани од вчерашниот раст на цените на акциите на Волстрит, по коментарите на претседателот на ФЕД Џером Пауел за инфлацијата и каматните стапки.