TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кајсиите се спас за црниот дроб и високиот холестерол: Но ако спаѓате во оваа група, воопшто не смеете да ги јадете!

Убавина и Здравје - 23.06.2022

Еве во кој случај можат да направат поголема штета одошто корист Кајсиите содржат голема количина на антиоксиданси кои се клучни за зајакнување на имунитетот и за намалување на оксидативниот стрес – сето тоа влијае врз способноста на организмот ...

Придобивки од јадењето кајсии и кој не треба да ги консумира

Кајгана - 23.06.2022

Кајсиите содржат голема количина на антиоксиданси кои се клучни за зајакнување на имунитетот и намалување на оксидативниот стрес – сето тоа влијае на посилната способност на организмот подобро да се заштити од инфекции, воспаленија, но и посериозни ...

Овошје кое ги убива клетките на ракот го намалува ризикот од дијабетес и е полно со витамин Ц

Екран - 22.06.2022

Јаболкото е богато со хранливи материи, а речиси сите потребни хранливи материи се присутни барем во минимални количини. Често може да се најде во исхраната за губење на тежината бидејќи содржи повеќе од 10 проценти од дневната количина на диететски ...

Овошје кое е спас за црниот дроб, цревата и високиот холестерол: Но, доколку спаѓате во оваа група на луѓе, треба да го ...

Точка - 22.06.2022

Кајсиите содржат голема количина антиоксиданти кои се клучни за јакнење на имунитетот и намалување на оксидативниот стрес – сето тоа влијае на помоќна способноста на организмот подобро да се штити од инфекции, воспаленија, но и сериозни болести.

Овошје кое ги убива клетките на рак, го намалува ризикот од дијабетес и изобилува со витамин Ц

Точка - 22.06.2022

Јаболкото е богато со хранливи состојки, а речиси сите потребни нутриенти се присутни барем во минимални количини. Ова овошје често е дел од диетите за слабеење бидејќи содржи повеќе од 10 отсто од дневната потребна количина на диетални влакна која ...