TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Американски банки на низок старт да почнат работа со Русија

Оff.net - 16.08.2022

ЈП Морган, Банк оф Америка се дел од растечки број на банки од Волстрит што се волни да почнат да тргуваат со руски обврзници. До пред само некое време американските банки овие обврзници ги сметаа за озрачени и никој не сакаше да ги пипне.

УНИ Банка ќе издаде нова емисија на Перпетуална обврзница на износ од 2,5 милиони евра

Банкарство.мк - 16.08.2022

УНИБанка АД Скопје ќе издаде нова емисија на капиталниот инструмент Перпетуални или “вечни” обврзници на износ од 2,5 милиони евра. Издадениот капитален инструмент ќе се користи за зголемување на капиталот на банката.

Волстрит го оживува тргувањето со руски обврзници

Пари - 15.08.2022

Неколку големи банки на Волстрит почнаа да нудат олеснување на тргувањето со рускиот долг во последните денови, според банкарските документи што ги виде Ројтерс, давајќи им на инвеститорите уште една шанса да располагаат со средствата кои на Запад ...