TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: Универзалната сала е руинирана токму поради Коце Трајановски

Макфакс - 06.10.2017

Денешната руинирана состојба на Универзалната сала е заслуга токму на Коце Трајановски, кој имаше два мандата на располагање, а не стори ништо за нејзина обнова и реконструкција. Коце Трајановски и Никола Груевски ја оставија да пропаѓа и со ...

(ВИДЕО) Трајановски: Нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала

А1 On - 06.10.2017

Универзалната сала претставува еден од најпознатите сали за организација на културни и музички настани во Скопје. Универзалната сала во Скопје е изградена во 1966 година и истата ја посетиле околу седум милиони посетители.

Трајановски најави нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала (ВИДЕО)

Стандард - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје предложен од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Коце Трајановски најави дека доколку ја добие довербата од граѓаните еден од приоритетите во наредните четири години ќе биде реконструкција и надградба на Универзалната ...

Трајановски: Со изградбата на новата Универзална сала ќе се врати култното место за културни и музички манифестации

Курир - 06.10.2017

-Ќе се задржи постојниот облик на Универзалната сала, но ќе бидат изградени дополнителни простории каде ќе може да се соберат по 30, 40, 100 и 200 лица. Тоа се сали во кои ќе може да се одржуваат разни манифестации.

(ВИДЕО) Трајановски: Град Скопје ќе најде начин како да ја финансира изградбата на Конгресен центар „Александар ...

Макфакс - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ, Коце Трајановски, презентираше уште еден капитален проект, а тоа е изградба на Конгресен центар „Александар Македонски“ на местото на старата Универзална сала кој ќе биде со повеќе сали со ...

СДСМ: Универзалната сала е руинирана токму поради Коце Трајановски

Точка - 06.10.2017

Денешната руинирана состојба на Универзалната сала е заслуга токму на Коце Трајановски, кој имаше два мандата на располагање, а не стори ништо за нејзина обнова и реконструкција. Коце Трајановски и Никола Груевски ја оставија да пропаѓа и со ...

Коце Трајановски: Новиот објект на конгресниот центар „Александар Македонски“ ќе се добие целосна реконструкција на ...

Република - 06.10.2017

Универзалната сала претставува еден од најпознатите сали за организација на културни и музички настани во Скопје. Универзалната сала во Скопје е изградена во 1966 година и истата ја посетиле околу седум милиони посетители.

Трајановски: Со изградбата на новата Универзална сала ќе се врати култното место за културни и музички манифестации

Телевизија Нова - 06.10.2017

Градот Скопје изготви проект со кој целосно ќе се сруши Универзалната сала, ќе се направи нова Универзална сала, односно конгресен центар, истакна денес кандидатот за градоначалник на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ Коце Трајановски.

Трајановски: Град Скопје ќе најде начин како да ја финансира изградбата на Конгресен центар „Александар Македонски“

Точка - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ, Коце Трајановски, презентираше уште еден капитален проект, а тоа е изградба на Конгресен центар „Александар Македонски“ на местото на старата Универзална сала кој ќе биде со повеќе сали со ...

СДСМ: Универзалната сала е руинирана токму поради Коце Трајановски, Шилегов и неговиот тим ќе и го вратат сјајот и ...

Либертас - 06.10.2017

Денешната руинирана состојба на Универзалната сала е заслуга токму на Коце Трајановски, кој имаше два мандата на располагање, а не стори ништо за нејзина обнова и реконструкција. Коце Трајановски и Никола Груевски ја оставија да пропаѓа и со ...

Трајановски вети двојно поголема Универзална сала (ВИДЕО)

+инфо - 06.10.2017

Проектирањето е завршено, а изградбата на новиот објект на Конгресниот центар ќе чини над 15 милиони евра. Еден од приоритетите на ВМРО-ДПМНЕ во наредните 4 години е реконструкција и надградба на Универзалната сала во Скопје, рече денеска кандидатот ...

Трајановски: Со изградбата на новата Универзална сала ќе се врати култното место за културни и музички манифестации

Поглед - 06.10.2017

Градот Скопје изготви проект со кој целосно ќе се сруши Универзалната сала, ќе се направи нова Универзална сала, односно конгресен центар, истакна денес кандидатот за градоначалник на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ Коце Трајановски.

Коце Трајановски го презентираше проектот за изградба на Конгресен центар „Александар Македонски“

Скопје инфо - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ, Коце Трајановски, презентираше уште еден капитален проект, а тоа е изградба на Конгресен центар „Александар Македонски“ на местото на старата Универзална сала кој ќе биде со повеќе сали со ...

СДСМ: Универзалната сала е руинирана токму поради Коце Трајановски, Шилегов и неговиот тим ќе и го вратат сјајот и ...

Слободен Печат - 06.10.2017

„Денешната руинирана состојба на Универзалната сала е заслуга токму на Коце Трајановски, кој имаше два мандата на располагање, а не стори ништо за нејзина обнова и реконструкција. Коце Трајановски и Никола Груевски ја оставија да пропаѓа и со ...

ЛИ 2017 / Трајановски најави нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала

Либертас - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје предложен од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Коце Трајановски најави дека доколку ја добие довербата од граѓаните еден од приоритетите во наредните четири години ќе биде реконструкција и надградба на Универзалната ...

Трајановски: Со изградбата на новата Универзална сала ќе се врати култното место за културни и музички манифестации

Скопје инфо - 06.10.2017

Градот Скопје изготви проект со кој целосно ќе се сруши Универзалната сала, ќе се направи нова Универзална сала, односно конгресен центар, истакна денес кандидатот за градоначалник на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ Коце Трајановски.

Трајановски најави нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала

Телевизија Нова - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје предложен од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Коце Трајановски најави дека доколку ја добие довербата од граѓаните еден од приоритетите во наредните четири години ќе биде реконструкција и надградба на Универзалната ...

Трајановски ќе изгради нова Универзална, Шилегов ќе го воскресне поранешното Кино „Култура“

Алфа - 06.10.2017

Универзална сала ќе ја срушиме и на нејзино место ќе изградиме нова, по сите светски стандарди, рече Коце Трајановски. Петре Шилегов ветува воскреснување на поранешното Кино „Култура“. Универзална сала ќе ја срушиме до темел.

Трајановски: Нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала...

Н.Македонија - 06.10.2017

Трајановски: Нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала Кандидатот за градоначалник на Град Скопје предложен од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Коце Трајановски најави дека доколку ја добие довербата од граѓаните еден од приоритетите во наредните ...

Трајановски: Нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала

Локално - 06.10.2017

Универзалната сала претставува еден од најпознатите сали за организација на културни и музички настани во Скопје. Универзалната сала во Скопје е изградена во 1966 година и истата ја посетиле околу седум милиони посетители.

Трајановски најави нов лик и поголем капацитет за Универзалната сала

Сител - 06.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје предложен од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Коце Трајановски најави дека доколку ја добие довербата од граѓаните еден од приоритетите во наредните четири години ќе биде реконструкција и надградба на Универзалната ...

Трајановски вети реконструкција и надградба на Универзалната сала

Newsroom - 06.10.2017

„Еден од приоритетите во наредните 4 години ќе биде реконструкцијата и надградбата на Универзалната сала, која е една од најпознатите сали за организација на културни и музички настани во Скопје, најави кандидатот за градоначалник на Град Скопје, ...