TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во заборавена египетска мумија откриени 49 амајлии

Кајгана - 24.01.2023

Повеќе од еден век по откривањето на саркофагот, египтолозите одлучија да ја испитаат заборавената мумија наречена Златно момче. Во 1916 година, на гробишта во Јужен Египет била откриена мумија.

Во египетска мумија пронајдено златно срце и стихови од Книгата на мртвите

Макфакс - 24.01.2023

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

Во египетска мумија пронајдено златно срце и стихови од Книгата на мртвите

Точка - 24.01.2023

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

Во египетска мумија пронајдено златно срце и стихови од Книгата на мртвите

Centar - 24.01.2023

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

Во египетска мумија е откриено додадено златно срце со стихови од „Книгата на мртвите“ (ФОТО)

Канал5 - 24.01.2023

Дигиталното скенирање на египетска мумија открива дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

Во египетска мумија пронајдено златно срце и стихови од Книгата на мртвите

MTM - 25.01.2023

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

„Златното момче“: Научниците открија нешто изненадувачко во египетска мумија

Кумановски м. - 25.01.2023

Дигиталното скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

Скарабеј наместо срце и златен јазик во устата: 49 амајлии скриени во мумијата на „Златното момче“

Алсат-М - 25.01.2023

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.

Скарабеј наместо срце и златен јазик во устата: 49 амајлии скриени во мумијата на „Златното момче“

Zoom - 25.01.2023

Дигитално скенирање на египетска мумија откри дека мумифицираното тело на тинејџер содржи дополнително срце од злато, како и десетици други амајлии за кои древните Египќани верувале дека се важни за задгробниот живот.