TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Симулациска вежба во Старо Нагоричане: Пожарникарите на висина на задачата

МРТ - 23.05.2014

Училиштетото гореше, учениците и наставници во паника бегаа од пламените јазици. Дел од децата останаа заробени на третиот кат од училишната зграда, но за среќа пожарникарите стигнаа навреме и ...

Пожарникарите од Куманово изведоа показна вежба во Старо Нагоричане

Кумановски м. - 22.05.2014

По повод Ден на пожарникарстовото на Република Македонија, 2о мај, вчера во Општина Старо Нагоричане, пожарникарите од ТППЕ Куманово изведоа показна вежба на која според сценариото, спроведоа успесна ...