TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Љубиша Георгиевски

+инфо - 06.12.2018

Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1. август 2006 година до 21. јуни 2008 година. Телеграми со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, истакнат дипломат и професор, режисер и ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Вечер - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Макфакс - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов испрати писмо со сочувство по повод смртта на режисерот, писател и политичар, Љубиша Георгиевски. Иванов во писмото вели дека ја примил веста за смртта со голема тага и дека Георгиевски се борел за ...

Заев испрати телеграма со сочувство до семејството на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски: „Почитувано семејство Георгиевски, Дозволете ми да изразам ...

Телеграма со сочувство од ВМРО-ДПМНЕ до семејството на Љубиша Георгиевски

Курир - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Заев испрати телеграма со сочувство за смртта на Љубиша Георгиевски

Press24 - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ со телеграма со сочувство до семејството на Георгиевски

Нетпрес - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Press24 - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Премиерот Заев испрати телеграма со сочувство за смртта на Љубиша Георгиевски

Канал5 - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ: Загубата на Георгиевски е загуба за целата македонска држава, интелектуална елита и културната сцена

Макфакс - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, се наведува во телеграмата со сочувство, која ВМРО-ДПМНЕ ја испрати до семејството на режисерот и драмски писател.

Собранието утре ќе одржи Комеморативна седница за Љубиша Георгиевски

Фокус - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Курир - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Макфакс - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ упати телеграма со сочувство до семејството на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

„Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Курир - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Канал5 - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. ,,Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Телеграма со сочувство од премиерот Заев по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Независен - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, истакнат дипломат и професор, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Неговото име ќе се памети - сочувство од ВМРО-ДПМНЕ до семејството на Љубиша Георгиевски

Press24 - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Канал5 - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на македонското Собрание. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Собранието на Република ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Сител - 06.12.2018

– Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. – Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Заев испрати телеграма со сочувство до семејството на Љубиша Георгиевски

24Инфо - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Телеграма со сочувство од ВМРО-ДПМНЕ до семејството на Љубиша Георгиевски

Сител - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

MTM - 06.12.2018

– Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Независен - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. – Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ: Загубата на Георгиевски е загуба за целата македонска држава, интелектуална елита и културната сцена

24Инфо - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци, Љубиша Георгиевски, се наведува во телеграмата со сочувство, која ВМРО-ДПМНЕ ја испрати до семејството на режисерот и драмски писател.