TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриена нова врска антибиотици, научниците се надеваат дека ќе помогне во спасувањето на милиони луѓе

А1 On - 14.02.2018

Истражувајќи примероци од почва, американските истражувачи открија нова класа на антибиотици кои можат да убијат бактерии отпорни на веќе постоечките лекови. Новата класа на антибиотици се нарекува малацидини, а се изолира од бактерии кои живеат во ...

Откриен нов вид на антибиотици кои ќе спасат милиони луѓе

Кајгана - 14.02.2018

Со истражување на моделите на почвата, американски научници откриле нова класа на антибиотици, кои се во можност да убијат бактерии отпорни на антибиотиците кои моментално постојат. Новата класа на антибиотици, наречена малацидини, изолирана е од ...

Нови антибиотици откриени во почва, може да се користат против супербактерии

Сакам да кажам - 13.02.2018

Американските научници открија нова фамилија антибиотици во примероци почва. Природните соединенија може да се искористат за третман на тешки инфекции, како што се надева институтот на Рокфелер Универзитетот.