TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фото: Знаете ли што значи ознаката „Е“ како на амбалажата на сликата?

Sky - 13.01.2018

Фото: Знаете ли што значи ознаката „Е“ како на амбалажата на сликата? Знакот “E”, се наоѓа покрај грамажата на производите во сите земји на Европа кои водат анти ГМО политика. “E” всушност значи дека производот е во склад со прописите на Европската ...

Знаете ли што значи ознаката „Е“ како на амбалажата на сликата? – Фото

Скопје24 - 13.01.2018

Знакот “E”, се наоѓа покрај грамажата на производите во сите земји на Европа кои водат анти ГМО политика. “E” всушност значи дека производот е во склад со прописите на Европската унија за точност на мерењето на тежината на пакувањето.